Zene

2023.04.18. 07:46

Rendhagyó énekórát tart az ötven éve fennálló Muzsikás együttes a héhalmi iskolában

A közelmúltban ötven éves jubileumát ünneplő Muzsikás együttes tart rendhagyó énekórát április 20-án, csütörtökön 8 óra 50 perctől a Héhalmi Benedek Elek Általános Iskolában.

G. E.

Egy országos program keretében vállalta a zenekar, hogy vidéki iskolákat látogatva hozza közelebb a diákokhoz a nép-és világzenét, így jutnak el a nógrádi településre is. 

– Nagy örömmel élünk az adódó lehetőséggel. Egy plakáttal készülünk az alkalomra, amin stilizált hangszerekből egy ötvenes számot formálunk, utalva az együttes fennállásának évfordulójára – tájékoztatott Tóth Imre, az intézmény igazgatója, hozzátéve: – A tanórát a tornateremben tartjuk, így minden diákunk részt vehet azon. A közös éneklést követően különleges hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. 

Mint mondta: az intézményben nincs kiemelt zenei oktatás, azonban szakköri keretek között furulyázni tanulhatnak a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában