Túra

2023.04.11. 10:20

Kerékpárról a múzeumba: Madáchra emlékezve tekernek Csesztvén

A település honlapján található információk szerint a Csesztvei Hagyományőrző és Kulturális Egyesület a Madách Bicentenárium alkalmából április 16-án, vasárnap kerékpártúrával egybekötött múzeumlátogatást szervez.

L.J.

– A résztvevőket az önkormányzat támogatásával kisbusszal és saját, vagy bérelt kerékpárjukkal Csesztvéről indulva Alsósztregovára, Madách Imre szülőhelyére szállítjuk – olvasható a közleményben. Hozzátették, 8:30-kor indulnak Csesztvéről. Ezután Alsósztregován megtekintik a Madách Múzeumot, majd megkoszorúzzuk az író sírját. 

Az ebédet követően kerékpárral teszik meg az ötven kilométeres visszautat. Az egyesület és az önkormányzat a művelődési házban süteménnyel, szendviccsel és teával kedveskedik majd a résztvevőknek, valamint a Gyarmati Színkör meglepetés előadását is megtekinthetik. A szervezők kiemelték, hogy a túra költségeit a Magyar Falu Program civil alapban elnyert pályázatuk is támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában