amatőr színjátszókör

2020.08.26. 16:56

Közkedvelt jeleneteket elevenített fel a Gyarmati Színkör

Az elmúlt évek legnépszerűbb darabjaiból állítottak össze egy estére valót a Gyarmati Színkör tagjai, és mutatták be a nagyérdeműnek a hosszú hétvége utolsó napján.

Sz. K

Hagyomány, hogy nyár végén könnyed előadással örvendeztetik meg a közönséget

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A társulat művészeti vezetőjét, Hegedűsné Jusztin Gizellát kérdeztük az előadásról és a színkör aktuális helyzetéről.

– Több évre visszanyúló hagyománya van már, hogy a nyár vége közeledtével egy könnyed hangulatú előadással örvendeztetjük meg a gyarmati közönséget. Igénylik és várják az emberek, sokan érdeklődtek a rendezvény iránt, mi pedig örömmel tettünk eleget a felkérésnek. Mivel a járványhelyzet összezavarta a próbáinkat, így az új darabjainkkal nem tudtunk a tervezett ütemben haladni. Ezért állítottuk most össze ezt a Best of válogatást a korábbi évekből.

Hagyomány, hogy nyár végén könnyed előadással örvendeztetik meg a közönséget
Fotó: Torjay Attila / NMH

Úgy vesszük észre, az emberek néha szeretik letenni a gondjaikat, vágynak a felhőtlen kikapcsolódásra, nevetni szeretnének – tette hozzá a művészeti vezető. – Idén ez még fokozottabban észlelhető a rendkívüli helyzet miatt. Az általunk bemutatott klasszikus jelenetek kedvelt témái – a házastársi hűtlenség, a helyzetkomikumok, kommunikációs zavarok, félreértett mondatok – a mindennapokban is számtalanszor előfordulnak. Magunkra ismerhetünk egy-egy helyzetben, és ilyenkor jó kikacagni a szituációt, megszabadulva ezzel a feszültségtől, vagy éppen rátalálni a megoldásra.

Hegedűsné Jusztin Gizella hozzátette: amennyiben az élet nem írja felül a terveket, ősztől folytatják a próbákat. A környező településeken jó néhány rendezvényre kaptak meghívást, illetve szeretnék befejezni Bertold Brecht Dobszó az éjszakában című darabjának színpadra állítását, ami elsősorban a fekete humor kedvelői számára ígér jó szórakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában