Évforduló

2023.04.18. 18:48

Hangversennyel tisztelegnek az egykori tanár emléke előtt a salgótarjáni zeneiskolában

Nívós hangversennyel emlékeznek meg Torják Vilmos születésének 75. évfordulójára, aki hosszú évtizedekig segítette a hangszereken tanuló nógrádi gyermekeket.

G. P.

Torják Vilmos szenvedélye a zenélés volt, így szebben nem is ünnepelhetnék születésének 75. évfordulóját

Forrás: Nool

Torják Vilmos, ahogyan sokan hívták „Vili bácsi” a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola hegedű, szolfézs és ének-zene tagozatos oktatója volt hosszú évtizedekig. Pedagógusi munkája mellett éveket töltött tanszékvezetői és igazgatóhelyettesi beosztásban. Sokszínű egyéniségét szinte mindenki tisztelte. Pedagógusi hivatása mellett aktív muzsikus, kamarazenekar-vezető és karmester is volt. Zeneszerzői pályafutásával országos hírnévre tett szert. 

Az egykori muzsikus tiszteletére április 22-én, szombaton 18 órától egy színvonalas emlékhangversenyt szerveznek a művészeti iskola Virág László Hangversenytermében, ahol egykori kollégái és tanulói gyűlnek majd össze az érdeklődő közönséggel karöltve.

Az ünnepi eseményt a zeneművész lánya, Torják Orsolya szervezi, aki portálunk felkeresésére elmondta: – Édesapám mintegy 40 évig tanított a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolában, ez idő alatt pedig sok-sok kolléga és diák ismerhette meg. Emlékszem, hogy 2021-ben egy adventi műsorral készült, amit az intézményben rendeztek volna meg, de sajnos idő előtt elhunyt. Édesanyámmal közös ötletünk volt, hogy munkásságának megkoronázása jeléül egy emlékhangversenyt rendeznénk, ahol egykori tanítványai és kollégái gyűlnének össze. Édesapám szenvedélye a zenélés volt, így szebben nem is ünnepelhetnénk születésének 75. évfordulóját. Hozzátette: az eseményen kamaradarabok lesznek, amelynek végén Torják Vilmos egyik orogonajátékával búcsúznak a résztvevőktől.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában