Helyi kultúra

2023.04.07. 09:10

Gyógynövények világába vezet a salgótarjáni könyvbemutató

Balláné Tóth Ilona Barangolások a Medvesen - Mit adtak nekem a gyógynövények? című új könyvét április 13-án, csütörtökön, 16 óra 30 perctől mutatják be a salgótarjáni Libri könyvesboltban.

NOOL

 A Nógrád megyében élő, nyugalmazott gyógyszerész azt vallja, hogy a gyógynövények alkalmazásával egy szebb életet kapott. Lassan 80 éves lesz, de máig naponta kisétál szűkebb hazánk mezőire, ahol megannyi hasznos gyógynövényt is tud gyűjteni. 

Az íróval szerkesztő kollégánk, Palchuber Kinga beszélget majd nyilvánosan a könyvbemutatón. Az eszmecsere alatt a gyógyszerész egyebek mellett elárulja fittségének titkát, de beszél a kötet ötletéről és a gyógynövényekhez fűződő kapcsolatáról is. Emellett néhány tanáccsal is ellátja a hallgatóságot arról, hogyan készítsenek fennálló problémáikra gyógynövényes főzetet.

– Hatásuk nem csak gyógyító, de megemelik testünk rezgését, energiát adnak. Ennek köszönhetem, hogy idősebb korom ellenére – egy vérnyomás-csökkentőt kivéve – nem szedek gyógyszert. Nincs koleszterincsökkentő, vérhígító, gyomorsav-csökkentő, vízhajtó, allergiaellenes, nyugtató gyógyszerem. Persze kisebb bajok engem sem kerülnek el, de a gyógynövények segítségével meg tudom oldani – világít rá a szerző a könyv összefoglalójában. Balláné Tóth Ilona saját bevallása szerint csak egy egyszerű ember, aki megérezte a természet erejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában