Lépcsősor díszítés

2023.04.04. 19:28

A Tarjáni Tavasz nyitónapján mutatták be a művelődési központ új lépcsősorát

Nem mindennapi grafika díszíti immár a József Attila Művelődési Központ néhány lépcsősorát, amely dekorációt kedden adtak át a Tarjáni Tavasz programsorozat nyitónapján.

Veres Edina

Balogh Katalin bízik benne, hogy a lépcsőfelújítás mindenkinek tetszeni fog, és hogy a lépcsőkre írt üzeneteket magukénak érzik majd a látogatók

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont (REMEK) csapata közös munkával tervezte meg a négy – egyenként tíz fokból álló – lépcsősort borító alkotást. Ennek köszönhetően az intézmény névadójának, József Attilának az arcképét, illetve a költő egy idézetét, és egy versrészletét is megcsodálhatják a látogatók az egyik lépcsősorra pillantva. A másik oldalon a dekoráció egy Fő téri pillanatot ábrázol, amely alatt Weöres Sándor Tíz lépcső című költeménye olvasható.

Balogh Katalin, a REMEK ügyvezető igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta: fontosnak tartják, hogy minden intézményegységre és épületre odafigyeljenek. Mint fogalmazott, ez kiemelten igaz a József Attila Művelődési Központra, hiszen egyfelől az a székhelyintézményük, másrészt pedig Nógrád legnagyobb közművelődési intézménye is egyben.

– Az elmúlt időszakban sok olyan látványos fejlesztés valósult meg, amelyekkel a látogatóknak szerintem sikerült örömet szereznünk. Felújítottuk az előteret, a kiállítófelületet, a civil szervezetek otthonaként működő klubhelyiségünket, a kis tárgyalónkat, illetve az Üvegcsarnok szintjén a büféhelyiséget. Emellett egy különleges világítással mutatjuk meg a salgótarjániaknak az Üvegcsarnokban lévő mozaik falat – részletezte a közelmúltban lezajlott fejlesztések sorát Balogh Katalin, aki ezután kifejtette: most egy újabb lépéshez érkeztek el, amely azt mutatja, hogy a REMEK törekszik arra, hogy trendkövető és innovatív legyen. 

Az ügyvezető igazgató elmondta: bízik benne, hogy a lépcsőfelújítás mindenkinek tetszeni fog, és hogy a lépcsőkre írt üzeneteket magukénak érzik majd a látogatók. Hozzátette: az átadás dátuma sem véletlen, hiszen április 4-én – a művelődési központunk születésnapján – kezdődik a Tarjáni Tavasz című összművészeti fesztivál, amely egészen május végéig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában