Magyar Kultúra Napja

2023.01.13. 12:40

Kerítéskiállítással köszöntik a kultúrát a szécsényi múzeumban

L. J.

A Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeuma január 24-én, kedden, 16 órától a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervez ünnepséget a kastély parkjában. A program a 200 éves magyar Himnusz közös éneklésével kezdődik. 

Ezt követően Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány Kuratóriumának az elnöke megnyitja Az ég és föld közötti építészet - Makovecz Imre 1935-2011 időszaki kerítéskiállítását. Az eseményen köszöntőt mond Csúsz Péter a magyarországi kapcsolatokért felelős elnöki megbízott és a Besztercebánya Megyei Önkormányzat képviselője, dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének az elnöke, valamint Stayer László, Szécsény polgármestere. 

A rendezvényen közreműködik a Szécsényi Gyermekkórus Lévárdi Beáta vezetésével, a Palóc Néptáncegyüttes, valamint a Palóc Csemeték Kurucz Boglárka vezetésével. Rossz időjárás esetén a rendezvényt a művelődési központ kamaratermében tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában