Tárlat is nyílt

2022.11.27. 16:49

Salgótarjánban tartották az észak-magyarországi fotóművészeti szemlét

Már önmagukban a számok – amelyek szerint ebben a régióban az idei az 52., Nógrádban pedig 18. alkalommal rendezték meg ezt a bemutatót – is imponálóak. Az igazi elismerés azonban a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége elnökének, Horváth Imrének a kiállítást megnyitó beszédéből csengett ki.

Cs. B.

Rangos díjak is gazdára találtak

Forrás: Beküldött fotó

Nemcsak színvonalasnak, az alkotók egyéniségét is visszatükröző szemlének, de egyszersmind a rendszeresen megtartott pályázati formák közül a legmegbízhatóbbnak nevezte az elnök az észak-magyarországit.

A szombati regionális szemle – a házigazda József Attila Művelődési Központ Előtér Galériájában – a Palóc Nők a Holnapért elnevezésű egyesület kórusának műsorával kezdődött, amelyben a népdalcsokor mellett helyet kapott – nyilván nem függetlenül a várossá nyilvánítás 100. évfordulójától – a Völgyvárosunk szép Salgótarján kezdetű szám is. Az önkormányzat nevében dr. Huszár Máté alpolgármester köszöntötte a három megyét képviselő kiállítókat és a nagy számban megjelent érdeklődőt. Elmondta, hogy az 1964-ben alapított, elismerésre méltóan működő fotóklub szervesen beépült a város kulturális, művészeti életbe. S ez vonatkozik a három évente itt rendezett szemlére is.

Horváth Imre és dr. Huszár Máté gondolataik kifejtését követően átadták a rangos és igényes zsűri által odaítélt díjakat. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének fő díját egy kollekcióval Szarka János miskolci fotográfus nyerte. A color kategóriában az első helyezett – ugyancsak kollekcióval – Berendi Tibor lett Salgótarjánból. A színes képek csoportjában különdíjat kapott Csomor Imre, szintén helyi pályázó. A monochrom kategóriában is születtek salgótarjáni sikerek: Berendi Tibor a harmadik helyen végzett, különdíjat vehetett át Homoga József, az idei főszervező Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület elnöke, aki a program – amely egyébiránt az 530. kiállítása a fotóklubnak – zárásaként köszönetet mondott minden támogatónak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában