Tavalyi nyár virágai

2022.11.27. 13:16

A visszaemlékezés áll a hamarosan megnyíló balassagyarmati tárlat középpontjában

A Tavalyi nyár virágai címmel nyílik kiállítása Hádinger Nóra festőművésznek december 3-án, szombaton 17 órakor a Szerbtemplom Galériában. A tárlatot Katona Linda esztéta nyitja majd meg.

L. J.

– Hádinger Nóra 1982-ben született Budapesten. Gyermekkora óta lenyűgözi a festők és a festmények világa. A művészet iránti vonzalma akkor kezdődött, amikor tizenévesen kezébe került Donald Braider Színek és fények című, El Greco életéről szóló regénye – írta Zolnyánszki Zsolt, a Szerbtemplom Galéria vezetője a tárlattal kapcsolatos közleményében. 

Hozzátette: – A gimnázium elvégzése után biológiát tanult, 2003 óta pedig az idegrendszer működését kutató biológusként dolgozik. A művészet iránti szenvedélye azonban sosem múlt el. Egy szakmai kiküldetés során kezdett el festészetet tanulni Simon Levenson osztályában, a New York-i The Art Students League-ben. Tanulmányait később a budapesti Corvin Rajziskolában Kiss Róka Csabánál folytatta. Végül 2020 óta saját műtermében dolgozik.

A galériavezető a közleményében kitért arra is, hogy Hádinger Nóra Tavalyi nyár virágai című tárlata visszaemlékezés a nyarakra, a fényekre, az érzésekre és a szerelmekre, az emlékekhez hasonlóan a felejtés által absztrakttá mosódó háttérből itt-ott megelevenedő részletekkel.

A tárlatot 2023. január 26-ig tekinthetik meg majd az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában