Kultúra

2022.10.30. 12:15

Meghosszabbította nyitvatartását a mohorai Tolnay Klári Emlékház

Bár az eredeti tervek szerint az őszi-téli hónapokra már november elsejétől bezárta volna kapuit a Tolnay Klári Emlékház, a tulajdonosok döntése értelmében november 5-ig meghosszabbítja nyitvatartását.

Hegedűs Henrik

A Tolnay Klári Emlékház 2000-ben nyitotta meg kapuit Mohorán

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Balla István, az emlékház tulajdonosa és vezetője közleményben tudatta a közvéleménnyel döntésüket. Az indoklás szerint az elhúzódó kellemes időjárás nagyon sok érdeklődőt csal ki a Cserhát belsejében meghúzódó kis faluba, ahova szívesen járnak el a művészetek iránt érdeklődő emberek, illetve csoportos kiránduláson résztvevőket is szívesen fogadnak. 

Jelenleg Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes életmű kiállítása látható az időszakos tárlaton, amely szeptember közepén nyílt meg a világhírű szoprán pályafutásának ötvenedik  jubileuma alkalmából. A múzeumban megtekinthetőek Tolnay Klári relikviái is. 

emlékház, Tolnay Klári, kiállítás
Jelenleg a Tokody Ilona életművét bemutató kiállítás látható az emlékházban
Forrás: Tolnay Klári Emlékház

A ház november 5-ig, péntekig 10 óra 30 perctől 16 óráig fogadja a látogatókat, illetve előzetes bejelentkezés alapján nyitvatartási időn kívül is felkereshető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában