Kultúra

2022.09.25. 20:44

Sokszínű programokat biztosított az összefogással megvalósult salgótarjáni rendezvénysorozat (fotók)

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel- nappal országos rendezvénysorozatához, szeptember 23. és 25. között több városrészben, a legkülönbözőbb programokkal várták az érdeklődőket.

G. E.

Nótadélutánon is szórakozhattak a műfaj szerelmesei

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

– A programok összeállítása során ezúttal is az a cél vezérelt bennünket, hogy minél többek számára megmutassuk azt a kulturális sokszínűséget, amelyet városunk közművelődési intézményei nyújtanak. Ez a mostani háromnapos rendezvény azt a fontos partnerséget is jelképezi, amelynek keretében a kulturális területen tevékenykedő intézmények, szervezetek együttműködnek a mindennapok során is – tájékoztatott Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.  ügyvezető igazgatója. 

– Éppen ezért a salgótarjáni Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, a Zagyvaforrás Egyesület, a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület, vagy éppen a Zenthe Ferenc Színház közreműködésével megvalósuló események is megtalálhatók voltak a programok között.

Az igazgató kitért arra is, hogy igyekeztek minden korosztályt megszólítani, ezért is szerveztek drámapedagógiai workshopot gyerekeknek, Juniorok a kultúrházakban címmel a zagyvarónai Bátki József Közösségi Házban, miközben ugyanezen a napon a József Attila Művelődési Központban nótadélutánon szórakozhattak a műfaj szerelmesei. 

– A XVI. Nógrádi Megyenapon Nógrádikum-díjjal ismerték el a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. székhelyintézményét, a József Attila Művelődési Központot, és annak kulturális tevékenységét. Azt gondolom, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal idei salgótarjáni programjai is méltóak ehhez – fogalmazott Balogh Katalin.

– A színházra még ma is sokan úgy gondolnak, hogy amikor a bársonyfüggönyök szétnyílnak, akkor kevesek számára érthető, súlyos, nagy gondolatok hangoznak el a színpadon. Ez azonban nem így van. A színház nem egy kulturális-Olimposz, ahová egyszeri halandó nem léphet be, a színpadon történteket pedig nem értheti meg. Épp ellenkezőleg! A színház kapocs a művészek és a közönség között, hiszen a színházcsinálás valójában a közönségről szól – hangsúlyozta Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója. 

– Ebbe a folyamatba pillanthattak be azok, akik vasárnap délelőtt ellátogattak a színházterembe. Az érdeklők Bródy Sándor A tanítőnő című nagy sikerű színművének felújító próbáján keresztül tekinthettek be egy színházi próbafolyamat izgalmas világába. Az országos programsorozat szlogenje a „Mindennap értéket adunk”. Hisszük, hogy színházunk is ezt teszi, immár tíz éve. A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. felkérésére többek között ezért is csatlakoztunk a helyi programokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában