Repertoár

2022.10.31. 16:40

Jó kapcsolatot ápol más színházakkal a salgótarjáni Zenthe társulata

A színházak műsorpolitikájának gerincét általában a saját erőikből színre vitt repertoár alkotja. Természetesen nincs ez másként a Zenthe Ferencről elnevezett, az idén éppen tízéves helyi társulat esetében sem, hiszen a 2022/23-as évadban is számos saját produkció alkotja a sokszínű kínálat fő vonulatát.

Cs. B.

Tony Hilton és Ray Cooney darabját mutatták be

Forrás: Zenthe Ferenc Színház

Az más kérdés, hogy a váratlan gazdasági, energetikai nehézségek, rajtuk kívüli gondok ellenére mennyire sikerül az alaposan átgondolt terveket valóra váltani. 

Ugyanakkor a Zenthe is – csakúgy mint más társulatok – évek óta törekedett és igyekszik napjainkban is jó viszonyt, kapcsolatot ápolni más színházakkal. Ezek egyike a 2004-ben Venyige Sándor és Zorgel Enikő által alapított Veres 1 Színház, amely a településről, Veresegyházáról kapta a nevét. Az előzőekben is jártak már Salgótarjában, partnerük pedig innen fogadta az Apácák című zenés komédiát. A minap a Pest megyei társulat Tony Hilton és Ray Cooney angol szerzőpáros 1x3 néha 4 címet viselő bohózatát mutatta be a Vertich József-bérlet keretében. Az utóbbi közkedvelt író számos darabja jól ismert Magyarországon, így a Páratlan páros is, amelynek folytatása itt is színre kerül majd az évad során. 

Az 1x3 néha 4 2012-ben már látható volt a Madách Színházban, mások mellett Nagy Sándor főszereplésével. Ez azért lehet érdekes, mert a veresegyházi produkciónak éppen a jeles színművész a rendezője. Egyszerre könnyű és nehéz a dolga, mert a történet ugyan kacagtató, teli van – olykor egy-egy sikamlós poéntól, mozdulattól sem elzárkózó – humorbombákkal. Egyszersmind meglehetősen bonyolult is, minthogy egy örökösödési ámokfutásra, ajándékozási hercehurcára épül, és dinamikusan mozgat sok szereplőt. A Pest megyei színház, minthogy nagyon közel van a fővároshoz, évek óta előszeretettel alkalmaz onnan színészeket, ezúttal például a mostanában gyakran képernyőn látható Kerekes Józsefet vagy a korábbról jól ismert Beleznay Endrét sikerült megnyerniük, akik igencsak hozzájárultak a jó hangulathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában