Közösség

2022.09.23. 14:35

Sokszínű kulturális életet biztosít Varsány

A településen Közösségi ház, Kézműves porta, Hagyományok háza működik. A Közösségi házban főállású munkatársként dolgozik Molnár Rebeka, aki a könyvtár vezetője is egyben.

Sz. F.

Molnár Rebeka tavasztól dolgozik a Közösségi házban, egyúttal a könyvtárosi teendőket is ellátja

Forrás: Nool

Fotó: Sz.F.

A ház vezetőjeként kapcsolatot tart a gyerekházzal, óvodával, iskolával, idősek otthonával és a hagyományőrző csoporttal. Varsányban sok helyi rendezvényt tartanak, amelyeken nemcsak a falu lakói, hanem más településekről érkezők is részt vesznek. Idén a rossz időjárás miatt elmaradt a népszerű lepényfesztivál, azonban most készülnek a Szent Mihály-napi Palóc búcsúra, amelyre október 2-án kerül sor. A megyenapon szintén képviseltetik magukat. A rendezvények előtt a Közösségi ház vezetője mindig egyeztet a polgármesterrel, és az érintett közösségek vezetőivel is megbeszéli, hogy kinek mi lesz a feladata. 

A varsányi születésű Molnár Rebeka ez év tavaszától végzi munkáját, beosztásában jól érzi magát. Ahogy mondta, az a célja, hogy feladatát a falu vezetőinek és a helyi lakosságnak a megelégedésére lássa el. Salgótarjánban érettségizett, s megvan a rendezvényszervezői végzettsége. Jelenleg a munkája mellett tanul, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében közművelődési munkatársi tanulmányokat végez, amelyet ez év decemberében fejez be. 

A település polgármesterétől, Kanyó Judittól megtudtuk, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikerrel pályáztak, ennek köszönhetően a Közösségi ház épületét hamarosan felújíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában