Feladvány

2022.09.29. 16:27

Emojikból állt a házi feladat egy salgótarjáni iskolában

Nem mindennapi házi feladatot kaptak az egyik salgótarjáni általános iskola diákjai: a nyelvtanórára betűkkel írt szavak helyett emojikból (digitális hangulatjelekből) kellett mondatot alkotni.

Nool

Emojik adták fel a leckét a diákoknak

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Fodor Orsolya kolléganőnk a Nógrád Megyei Hírlapban megjelent véleménycikkben osztotta meg gondolatait a nem mindennapi újítás kapcsán. 

„Az iskolai hiányzás miatt a kisebbik lányom segítséget kért tőlem az elmaradt feladatok pótlásához. Megállapítottam, hogy a matematika már az ötödik osztályban sem könnyű. Legjobban viszont a nyelvtanlecke lepett meg, mert miután segítettem megírni a nagyinak szóló levelet, egy mondatot is meg kellett fogalmazni, amiben csak hangulatjeleket lehetett használni. Bár a szöveges üzenetek végén olykor használok emojikat, én nem kommunikálok kizárólag ilyen formában. Sőt, még mástól sem kaptam „kódolt” üzenetet. Nem örülök, hogy ilyen irányba fejlődik az online beszélgetés, mert a szavak sokkal szebbek és egyértelműbbek a számomra…” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában