Évforduló

2022.09.05. 10:03

Előadások, kiállítások és túrák is színesítik a centenáriumi év őszi hónapjait Salgótarjánban

Mint köztudott, a nógrádi megyeszékhely idén ünnepli várossá nyilvánításának 100. évfordulóját. Ezt mind az intézmények, mind pedig a szervezetek, egyesületek igyekeznek emlékezetessé tenni.

Cs. B.

Városszerte remek lehetőségekkel készülnek

Forrás: Nool.hu/Archív

Fotó: Hegedűs Márk

Sok kezdeményezés, javaslat valósult már meg az elmúlt nyolc hónap során, s további szép tervek körvonalazódnak a továbbiakra is, annál is inkább, mert a Civil Kerekasztal kifejezetten kért javaslatokat az őszi civil hónap időszakára. 

Bódi Györgyné dr., a kerekasztal elnöke kiemelt néhányat a várható események közül. Elsőként a Tájak Korok Múzeumok Klub helyi egyesületének szeptember 7-i rendezvénye említendő, amely keretében Tóth Csaba nyugalmazott intézményvezető, a klub kórusának karnagya tart előadást A zene és egészség címmel. Szeptember 14-én, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban a 130 éves múltú Bányász-Kohász Dalkör rendez kiállítást. Szeptember 16-án Zagyvarónán a Bátki József Közösségi Házban Szabó Jánosnak nyílik kiállítása saját, Salgótarján sporttörténeti múltját megidéző gazdag gyűjteményéből. 

Október 1-jén és 2-án kerül sor a hagyományos dunántúli kegyeleti túrára – amely az idén megkülönböztetett jelentőséggel bír – két egykori jeles személyiség nyugvóhelyéhez. Zircen a város első polgármesterének, az 1971-ben elhunyt dr. Förster Kálmánnak – aki 21 éven át töltötte be ezt a tisztet – sírját koszorúzzák meg, majd hasonlóképpen cselekednek Keszthelyen, ahol dr. Dornyay Béla (1887–1965) gimnáziumi tanár, helytörténész, természettudós, számos könyv szerzője nyugszik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában