Hagyomány

2022.09.24. 10:25

Egy héten át a népi játéké lesz főszerep a szécsényi oviban

– Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására, megemlékezünk a jeles napokról. Szeptember végén egy hetet fordítunk a népi játékokra, a népviseletre, a népszokásokra – mondta Fábiánné Keller Zsuzsanna, a szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde vezetője.

Sz. F.

Forrás: Fábiánné Keller Zsuzsanna, a Cseperedő Óvoda és Bölcsőde vezetője

Fotó: Sz.F.

Kitért arra is, hogy szep­tember 26-án népi játékokkal játszhatnak és ilyeneket készíthetnek a gyerekek, illetve megnézik a Valkárné Kail Mónika által rendezett népviseleti kiállítást, aki játékokkal is kedveskedik majd a kicsiknek. Szeptember 30-án kerül sor a népmese napjára, ahol a gyerekek népmeséről szóló bábelőadás részesei lehetnek. 

Az intézményben nagy gondot fordítanak az egészség megőrzésére, a környezetvédelemre. Fontosnak tartják, hogy már ebben a korban tudatosuljon a gyerekekben, hogy ne pazarolják a vizet, és tartsák rendbe környezetüket. 

A szülőket is bevonják az intézmény életébe. A járványhelyzet elmúltával ismét megrendezik a munkadélutánokat, ahol a szülők és a gyermekek együtt készítenek különböző díszeket. Ez a program arra is jó, hogy alkotás közben a szülők és az óvónők kicseréljék a gyermekneveléssel kapcsolatos gondolataikat. Tervezik, hogy a hagyományos év végi közös kirándulást is megtartják. 

Az óvoda jól felszerelt, rendelkeznek a különböző fejlesztő játékokkal. Fábiánné Keller Zsuzsanna elmondta, jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal és a művelődési intézményekkel, valamint a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában