Tárlat

2022.08.09. 19:25

Afrika csodálatos élővilágát mutatja be a Balassagyarmaton megnyílt fotókiállítás

Az élet szabadon- címmel nyílt meg Holes Gréta természetfotós kiállítása az állatkertek világnapjához kötődően a Városháza előtti téren kedden délután.

Lászlók Judit

Gyönyörű képeken örökítette meg Afrika vadvilágát a művész

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

– Először 2017-ben jártam munkaügyben Johannesburgban és akkor ismerkedtem meg az ottani élettel, környezettel – mondta el a kiállítás megnyitóján Holes Gréta. Hozzátette: – Akkor két jelentős dolog történt velem. Az egyik, amikor a kolléganőm arról mesélt, hogy meglátogatta a hegyi gorillákat Ruandában, én pedig rögtön tudtam, hogy oda egyszer nekem is el kell mennem. A másik fontos momentum az volt, amikor az egyik munkatársnőm elvitt egy kisebb szafarira. Ez az alkalom ébresztett rá arra, hogy rengeteg izgalmas dolog van az állatokban. Vezetői stílusokat képviselnek, családi berendezkedésük van, különféle módon viselkednek egymással, felkészítik saját magukat a túlélésre, s ezek mind érdekes témákat adtak számomra, amiért úgy éreztem, hogy vissza kell mennem a a Dél-afrikai Köztársaságban lévő városba.

A tárlat várhatóan két hónapon át lesz majd látható Balassagyarmaton
Fotó: Fürjes Béla / Nool

Holes Gréta nem is várt sokáig, hamarosan elkezdte szervezni az első egyéni útját Afrikába, ami a gorillákhoz vezetett, azóta pedig nem telt el úgy év, hogy ne tért volna vissza a kontinensre. A művész kiemelte, hogy természetfotós pályafutása is Afrikában indult el, ugyanis már az első túrán rájött arra, hogy az akkor készített képeitől a jövőben sokkal jobb felvételeket szeretne csinálni, ezért beruházott több eszközre, workshopokon vett részt és azóta is folyamatosan képezi magát. 

A természetfotós beszédében végül kitért arra is, hogy az Afrikáról készült látványos felvételekkel mit szeretne üzenni:

– Legfőképp azt, hogy vigyázzunk a természetre, mert nagyon törékeny és rajtunk múlik ezeknek az állatoknak a sorsa – fogalmazott Holes Gréta, aki végül a fotóit bemutatva szemléltette Afrika csodás élővilágát a jelenlévőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában