Elismerés

2022.08.22. 18:07

A Salgótarjánban is játszó művésznőt, Vándor Évát választották a legjobb női főszereplőnek

Díjkiosztó ünnepséggel, augusztus 21-én, vasárnap este ért véget a rendkívül szép természeti környezetben, tizenkettedik alkalommal megrendezett Szarvasi Vízi Színház programsorozata.

Cs. B.

A díjat az Apácák című zenés komédiában nyújtott alakításáért nyerte el a művésznő

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

Mint kiderült, a legjobb női főszereplőnek odaítélt díjat a nógrádi megyeszékhely színházának társulati tagja, Vándor Éva Jászai Mari-, Vastaps- és Zenthe-díjas művész vehette át Seregi Zoltántól, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójától. A rangos eseményen jelen volt a Zente Ferenc Színház társulatának vezetője, Simon Lajos is. 

Jó éve van a színésznőnek, hiszen nemrégiben választották be a Halhatatlanok Társulatába és várhatóan szeptemberben helyezik el lábnyomát a hírességek között az operettszínház előtti járdaszakaszon. A Budapesten élő Vándor Évát portálunknak telefonon sikerült elérnie a vasárnap átvett díj kapcsán. Mint azt elmesélte, nagyon boldog volt, mert nem számított erre az elismerésre, amely azt jelenti, hogy tizenegy produkcióban szereplő hölgy pályatársai között sikerült a legjobbnak lenni. A díjat a Dan Goggin: Apácák című zenés komédiában Mária Regina nővér szerepében nyújtott alakításáért nyerte el. 

Kérdésünkre a színésznő elmondta: e megtiszteltetésben a vele együtt szereplő Házi Anita, Kökényessy Ági, Németh Anna és Simon Kata nélkül nem lett volna része. Ez az újabb díj inspirációt, erőt ad számára a Zenthe színházban, az ősztől rá váró kihívások megvalósításához. Játszik ugyanis Horváth János Antal A főszereplő című vígjátékában, ő lesz a főhőse George Bernard Shaw a Warrenné mestersége című színművének s férjével, Harmath Imrével együtt alakítja Bernard Slade a Még egyszer, veled, ugyanitt-ben a házaspárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában