Várjátékok

2022.07.16. 19:52

Mesés várjátékok: hercegek, lovagok és királylányok űzték el a sárkányt Hollókőről (fotók!)

Szombaton – két év kihagyás után – a látogatók ismét a mesés várjátékok részeseivé válhattak Hollókőn. A program csúcspontját jelentette, amikor a gyermekek elűzték a tűzokádó sárkányt, ezzel is megvédve a világörökségi falu felújított erődítményét.

Lászlók Judit

Fotó: Hegedus Mark

Egy szempillantás alatt a mesék világába csöppenhetett az, aki szombaton ellátogatott a Hollókői várhoz. E napon királylányok, hercegkisasszonyok, hercegek és lovagok érkeztek a létesítménybe azért, hogy megismerhessék a bölcs és öreg királyt. Az uralkodó cserébe számos izgalmas feladattal kedveskedett nekik. 

– A Mesés Várjátékok elnevezésű rendezvényünk már egy régi tradíció a községben. A látványos és színes elemekkel tűzdelt esemény egyik fontos célja a közösségi szellem erősítése. Az elmúlt két évben a pandémia, illetve a vár felújítása miatt nem volt lehetőségünk életre hívni a programot. Most azonban nagyon örülünk annak, hogy az idén semmi nem állta útját annak, hogy újra a meséké legyen a főszerep – mondta érdeklődésünkre Terék Erika szervező. 

Hozzátette, hogy a tizennégy év alatti gyermekeknek szóló eseményen százötvenen vettek részt. Külön kiemelendő, hogy az ország minden részéről és Szlovákiából is érkeztek a kisgyermekes családok a nevettető játékokra.

A Hollókőre érkező gyerekeknek hét próbát kellett teljesíteni ahhoz, hogy megkapják a király által aláírt oklevelet. A feladatok általában évről évre változnak, azonban az állandó és egyben a legnépszerűbb programpont minden alkalommal a gyermekek körében a sárkány elűzése. 

Természetesen a hagyományokhoz hűen az idei csata során is óriási bátorságról tettek tanúbizonyságot a királylányok, a hercegkisasszonyok, a hercegek és a vitézek, ugyanis hősiesen visszaverték a tűzokádó bestia támadását, s megvédték a világörökségi falu ékességét. Az öreg király pedig hálája jeléül megjutalmazta őket egy pompás királyi lakomával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában