Programok

2022.06.01. 13:12

Denevérmegfigyelést és régészeti túrát is szerveznek Salgótarjánban

Észak-Magyarország három megyéjében mutat be értékeiből a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 sorozathoz kapcsolódva. Salgótarjánban fénycsapdázást, denevérmegfigyelést és régészeti napot is szerveznek.

MTI/NOOL

Forrás: Pexels

A BNPI közleménye szerint szombaton Őserdő-túrára invitálják az érdeklődőket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshutánál, Nógrád megyében pedig Salgótarjánba központosul két remek rendezvény is.

A június 6-ára szervezett programon az éjszakai élővilágot mutatják majd be. Salgótarjánban, a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogató Központban várnak mindenkit, akit érdekel a rovarok fénycsapdázása és a denevérek megfigyelése. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ugyanitt „Mit rejt a föld?” mottóval régészeti napot tartanak június 10-én, bemutatják az érdeklődőknek a baglyas-kői régészeti feltárás eredményeit.

Ezen a napon szervezik az Esztáz-kői-barlangtúrát is a Heves megyei Felsőtárkánytól 3,5 kilométerre, a Gyetra-völgyben, június 11-én pedig a kaptárkövek közötti sétára várják az érdeklődőket a Borsod megyei Szomolyán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában