Kulcs

2022.04.30. 20:48

Vicces történeteket mesélt Mohorán a színművésznő

Jelképes kulcsfordítással nyílt meg szombaton hivatalosan a Tolnay Klári Emlékház idei évada. Az első rendezvény díszvendége, háziasszonya Pásztor Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő volt.

H.H.

Pásztor Erzsi Mohorán is elkápráztatta a közönséget

Forrás: H.M., NMH

Pontban akkor, amikor az óra elütötte a délután négyet, Pásztor Erzsi toppant elő az emlékház hátsó udvaráról a bejárathoz. Hatalmas kulcsot lobogtatott a kezében, jelképesen megforgatta a zárban, és mindenkit hívott a beltérbe.

Itt a neves vendéget várta már a beszélgetőtárs Mohay Gábor előadóművész, valamint a jó barátnő, Bajza Viktória színművész. Bő háromnegyed órás kötetlen társalgás kezdődött, amibe bevonták a közönséget is. Pásztor Erzsi rögvest az elején kijelentette, nincs a világon olyan magas díj, állami kitüntetés, amely felérne a közönség szeretetével, az előadások végén a vastaps semmivel sem pótolható, ez az éltető erő a művész számára. Egy érdekes történetet is megosztott a hallgatósággal: egyszer Psota Irénnel játszott együtt egy darabban és valamilyen okból kifolyólag nem tapsolták meg őket a nézők. Psota ekkor odaállt a partner mellé, és közismert mély hangján megszólalt: „Kik ezek? Honnan jöttek?”

A művésznő beszélt jelenlegi szerepeiről is. A Turay Ida Színházban lép fel mostanság a Fergeteges látogatás című vígjátékban, és kifejezetten élvezi, hogy végig komédiázhat, együtt nevethet a hálás közönséggel. Hozzátette, remek érzés kiszakadni a zsúfolt budapesti körforgásból, elutazni a nógrádi dombok közé, megnyugtatva szívet-lelket, és itt igazi szigeten érzi magát Tolnay Klári ereklyéi, kedves tárgyai között.

A társalgás során Pásztor Erzsi humorral fűszerezett kritikát fogalmazott meg a mai celebvilággal kapcsolatban, mondván mostanság már nem ők számítanak vérbeli művésznek, hanem azok, akik kamerák kereszttüzében kelletik magukat folyamatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában