Programajánló

2022.04.21. 19:50

Színes programok várnak kicsiket és nagyokat hétvégén szerte Nógrád megyében

Körbenéztünk, hogy milyen szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek várják az érdeklődőket szűkebb hazánkban a következő három napban. Caramel, valamint Gáspár Laci is Nógrád megyébe érkeznek hétvégén, emellett kiállítások, falunap és egyéb remek családi programok is várnak mindenkire.

Nool

Forrás: 30 éve szabadon/Facebook

Április 22-én kiállítás, séta, valamint borkóstoló is vár mindenkit:

Keresztúri Ildikó természetfotóiból nyílik a Föld Napja alkalmából Nógrádi tájakon címmel szabadtéri kiállítás április 22-én, pénteken 14 órától Balassagyarmat Főterén.

Az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Nógrád Megyei Tagozata A magyar nyelv hete alkalmából április 19. és 26. között több programelemből álló rendezvényt szervezett Anyanyelvünk határtalan címmel. Ennek részeként április 22-én 14 órától Irodalmi séta a „Tündérvárosban” várnak minden általános és középiskolás diákot, valamint az érdeklődő felnőtteket is, hogy Balassi Bálint, Komjáthy Jenő, Bérczy Károly, Petőfi Sándor, Jobbágy Károly, Madách Imre, Mikszáth Kálmán, Szabó Lőrinc és Tormay Cecile nyomába eredjenek. Találkozás a Balassi gimnázium előtt lesz 14 órakor, a séta pedig a Palóc ligetben ér majd véget.

Borkóstoló várja  a borok szerelmeseit pénteken 19 órától Salgótarjánban, a KultPont Kávéházban. Az ínyencek Szőke Mátyás Mártavidéki boraiból kóstolhatnak majd. 

Április 23-án interaktív foglalkozáson, falunapon, valamint Caramel koncertjén is részt vehetnek:

Szombati családi csalogató címmel tartanak interaktív foglalkozást gyermekek és felnőttek számára április 23-án Salgótarjánban, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Mikkamakka Gyermekkönyvtárában délelőtt 10 és 12 óra között. A program vendégei dr. Horváth-Mester Anita és Horváth Ferenc, a Nógrádi mesék című könyv szerzői lesznek.

Tavaszi Falunapot rendeznek szombaton Felsőpetényben. A rendezvényt főzőverseny, lézerharc, humorista-előadás, táncos bemutató, valamint jótékonysági bál is színesíti majd. 

Salgótarjánba érkezik április 22-én az Együtt, Szabadon – Magyar Cigány Hősök címet viselő időszaki kiállítás, amelynek részeként április 23-án, szombaton az ismert énekes, Caramel élő koncertje vár mindenkit a József Attila Művelődési és Konferencia Központban. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A kiállítást pedig április 22-28. között tekinthetik meg az érdeklődők.

Április 24-én nyuszisimogatón, valamint termelői és kézműves vásáron is részt lehet venni: 

Vasárnap a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac területén idén második alkalommal rendezik meg az Állati Jó Vasárnap című családi programot, amelynek keretében Nyuszisimogatóra várják a gyerekeket és szüleiket reggel 9 és 12 óra között.

1920. április 24-én született Zenthe Ferenc, a salgóbányai származású, Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Születésének 102. évfordulója alkalmából Zenthe Ferenc Emléknapot szervez a 10 éves Zenthe Ferenc Színház vasárnap Salgóbányán. 10 órától megkoszorúzzák az egykori művész szobrát az Erdészháznál, 11 órától pedig színházi előadást tartanak a Geocsodák Házában.

Reggel 9 és délután 3 óra között a nőtincsi Szent István tó partján rendezik meg az I. Nőtincsi NemcsakPiac-ot, ahol termelői és kézműves vásár vár minden érdeklődőt. A kiállítók színes palettájában a hagyományos piaci kínálat mellett különleges kézműves termékekkel is találkozhatnak a rendezvényre kilátogatók. A lekvár, méz, gyümölcs, virág, süti és kézműves portékák kínálata mellett a fiatalabb korosztályt arcfestés, valamint csillámtetoválás is várja majd. 

Remek bulik várják a zene és a tánc szerelmeseit is a hétvégén:

Diszkó várja a fiatal korosztályt április 22-én, pénteken 21 órától Karancsságon, ahol a két DJ, azaz Petrick és Joseph Storm mellett az Iron művésznevet viselő zenész Konga-showja is szórakoztatja majd a közönséget.

Ugyancsak diszkó lesz pénteken a salgótarjáni Apollo Dance Hallban is, ahol az est házigazdái Danny Ground és Persik Szabi DJ-k lesznek, az est sztárvendége pedig nem más lesz, mint a balassagyarmati származású énekes, Gáspár Laci. A jó hangulatról R'n'B és latin zenékkel gondoskodnak majd.

Április 23-án, szombaton is diszkó vár mindenkit 18 órától Salgótarjánban az Apollo Dance Hallban. A DJ Danny Ground lesz, emellett #MISSHMUSIC clubkoncertjén is részt vehetnek majd az érdeklődők.

Tavaszi Nosztalgia Buli vár mindenkit a Party Dance Banddel és Pryce-al szombaton 22 órától a pásztói S-Clubban. A jó hangulat itt is garantált lesz mindenki számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában