Tárlat

2022.04.12. 16:01

Kiállítással ünnepelték a salgótarjáni Gagarinban az űrhajózás világnapját

Az űrhajózás világnapját ünnepelték a gyerekek kedden Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium székhelyintézményében – a Gagarinban – és egy kiállítást is megnyitottak az esemény tiszteletére.

Fodor Orsolya

Forrás: Beküldött fotó

A salgótarjáni fotós, Kövesligeti István közel 50 alkotását tekinthetik meg a kedden megnyílt kiállításon a tanulók. A tárlat egészen a tanév végéig ékesíti majd az intézmény auláját. 

Mravcsik Sándor intézményvezető hírportálunk érdeklődésére elmondta: a költészet napja és az űrhajózás világnapja alkalmából rendezték meg az ünnepséget, amely már hosszú évek óta hagyomány – mivel az iskola névadója maga Gagarin, a világ első űrhajósa volt.

Forrás: Beküldött fotó

A kiállítást Harsányi Szilvia, a galéria koordinátora és egyben az intézmény pedagógusa szervezte, aki hangsúlyozta, hogy egy olyan művész alkotásait állították ki, aki közel áll az iskolához, hiszen ott tanulnak a gyermekei. A természetfotók arra hívják fel az érdeklődők figyelmét, hogy mennyire csodás környezetben élünk. A tárlat digitális formában is megtekinthető az intézmény honlapján, ugyanis a járványügyi óvintézkedések miatt nem látogatható szabadon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában