Programok

2022.04.05. 16:37

Gőzerővel készülnek a tavaszi és nyári rendezvényekre a szécsényi könyvtárban

A szécsényi Krúdy Gyula Városi Könyvtárban több mint 20 ezer könyv áll a település és a környékbeli olvasók rendelkezésére. Az intézmény alaptevékenysége mellett különböző, profiljukhoz kapcsolódó kulturális rendezvényekkel is jelen van a város közművelődési életében.

Sz. F.

Csuka Levente, a könyvtár vezetője ismertette az összeállított programot

Forrás: NMH

Csuka Levente, a könyvtár vezetője elmondta, hogy összeállították tavaszi és nyári programjukat, s már az első negyedévben is több összejövetelt tartottak. 

 

Áprilisban a felnőtt olvasók számára író-olvasó találkozót szerveznek, amelyen Magdus Melinda lesz a vendégük. Várják az irodalom és a vers iránt érdeklődő felnőtteket április 6-án is, a Költészet Napjáról megemlékező rendezvényen Majsányi Katalin helyi író és költő rendhagyó versmustraprogramját mutatja be. Áprilisi programjukból nem marad ki a Magyar Film Napja sem. Egy művészfilm levetítését követően elemző beszélgetést folytatnak az alkotás nézőivel. 


Májusban a Szeretlek Szécsény klubfoglalkozás keretében egy pszichológust látnak vendégül, a beszélgetés témája: az olvasás pszichológiája. Ezenkívül általános és középiskolások részvételével szavalóversenyt tartanak a Szécsényhez kötődő Vihar Béla költő verseinek előadásával. A hónap végén a gyermeknaphoz kapcsolódva kézműves foglalkozásra hívják a gyermekeket. 

 

A nyár folyamán az óvodásoknak két alkalommal diamatinét és bábszínházi előadást szerveznek. Nyári terveik között a felnőttek részére tartott összejövetel is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában