Lost Carves

2022.03.05. 19:55

Közösen álltak a keverőpult mögé a ságújfalui testvérek

Fekete Dávid és Fekete Gábor 2016-ban kezdtek el közösen zenélni, ekkor alakult meg a Lost Carves nevű formáció. A fiatal testvérpár az elektronikus zenei műfajt képviseli, s nemrégiben Salgótarjánban forgatták legújabb videóklipjüket.

Sz. R.

Forrás: Beküldött fotó

A testvérek tíz évvel ezelőtt csöppentek bele a zene világába. Először külön bontogatták szárnyaikat, majd 2016-ban már közösen álltak be a keverőpult mögé. A 29 éves Dávid és a 23 éves Gábor, ha zenéről van szó, mindig próbálják követni az aktuális trendeket. Jelenleg a future house, tech house és a slap house zenei műfajt képviselik. Elmondásuk szerint azért, mert ezeket a típusú műveket könnyebben befogadják az emberek, egyaránt játszhatók klubban és rádióban is. A két srác pedig ha éppen nem a DJ-pult mögött keveri az ütős dallamokat, akkor a megyeszékhely gyorséttermében dolgozik. 

 

– Legújabb dalotok videóklipjét Salgótarjánban forgattátok. Miért erre a városra esett a választás? 

– Sok minden köt minket Salgótarjánhoz, sulis évek, munka, barátok, rokonok… A települést körülölelő táj, a hegyek, az erdők pedig igencsak jól mutatnak a klipben. 

− Milyen előadók inspirálnak benneteket? 

− Külföldi előadók közül leginkább a svéd Avicii, a magyarok közül pedig a karancssági származású Newik az, akire rendkívül felnézünk. Viktor rengeteget segít nekünk az előrelépésben és a fejlődésben. 

− Mely eredményeitekre vagytok a legbüszkébbek? 

− A legnépszerűbb megjelenésünket a Will Sparks által kezelt Bourne Recordings adta ki, erre vagyunk a legbüszkébbek, de amit a legjobban szeretünk, az a Newikkal közösen készített The Days című szám. 

− Közönség előtt is gyakran felléptek? Legközelebb hol lehet veletek találkozni? 

– Nem gyakran, de azért egyre többször hívnak fellépni. Időnként járunk felvezetni a salgótarjáni Apollo Dance Hallba, ahol a rezidens, Földi Dániel (Danny Ground) szintén sokat segít. Van már lekötött időpontunk júliusban egy zenei fesztiválra, de erről egyelőre nem szeretnénk több konkrétumot elárulni. Egyéb bulikat is tervezünk még a Vision of House csapatával, amelyet Oláh Patrik (Dj Petrick) barátunkkal hoztunk létre. Reméljük tehát, hogy ebben az évben egyre több helyen ismerhetik meg a zenénket. 

− Honnan jött a duótok különleges elnevezése, a Lost Carves? 

– Sokáig nem találtuk meg a zenei stílusunkat, mondhatni elveszettek voltunk. Innen származik a nevünk első fele (Lost), a Carves pedig egyszerűen csak illett hozzá, faragványt jelent. 

− Mik a terveitek a jövőre nézve? 

– Szeretnénk még fejlődni producerként és DJ területen is, illetve zenéket készíteni, és ezeket megjelentetni. Reméljük, a befektetett munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye. 

− Mikor jelentkeztek új dallal? 

– Új dal és új klip is várható. Annyit elárulhatunk, hogy ez is rádióbarát dal lesz, hasonlóan a „Fly With Me”-hez. Rengeteg muzsikánk van készülőben, azonban a megjelenésükkel kapcsolatban még nem tudunk pontos időpontot közölni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában