Tabló

2022.02.19. 09:45

Szabó Magdának állít emléket a salgótarjáni tárlat

Kívánjon Abigéltől címmel nyílt Szabó Magda emlékkiállítás a Balassi Bálint Megyei Könyvtár közösségi terében, a Pont Neked Ponton.

V. E.

A könyvtári kiállításon hét tabló kínál olvasnivalót

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Nagy Mónika, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta: régi álom vált valóra azzal, hogy a debreceni születésű, Kossuth-díjas írónő életét játékos formában ismertető interaktív tárlat a megyeszékhelyre érkezett. 

– Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából 2017-ben a Móra Kiadó és a Vojtina Bábszínház egy kiállítást készített Debrecen Város Önkormányzatának támogatásával. A kiadóval jó kapcsolatot ápolunk, több vándorkiállításukat tekinthette már meg az olvasóközönségünk. Az írónő emléktárlatát évek óta szeretnénk bemutatni, ezért is jelent számunkra nagy örömet, hogy legalább két hónapon keresztül a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek Szabó Magdával és gyermekirodalmi alkotásaival – mondta Nagy Mónika. 

Hozzátette: a látogatóknak hét tabló kínál olvasnivalót az írónő életútjával, vagy kiadott könyveivel kapcsolatban, illetve írógépe és néhány kézirata is a kiállított tárgyak között látható. A gyerekek Bárány Boldizsár meseregényét ismerhetik meg egy úgynevezett papírszínház segítségével, illetve az érdeklődők a budapesti Radnóti Színház azonos című mesedarabjának színpadi makettjét is szemügyre vehetik. Emellett a vendégek az Abigél című regényből részleteket tekinthetnek meg, illetve az egyik falon egy, a címszereplőt ábrázoló, ember nagyságú szobrot találnak, amelynek talapzatánál elhelyezhetik a cetlire írt kívánságukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában