Koncertek

2022.02.22. 14:28

Kiderült, mikor rendezik meg az idei Bánkitó fesztivált

Idén július 13. és 16. között rendezik meg a Bánkitó Fesztivált, melynek témája a mezőgazdaság.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A Bánki-tónál tartott rendezvényre a koncertek mellett aktuális, izgalmas független színházi programokkal, tudományos előadásokkal, és civil-kulturális programokkal várják a látogatókat. A szervezők minden évben törekednek arra, hogy fontos, aktuális, izgalmas témát válasszanak, ami reflektál és reagál a körülöttünk lévő világra, társadalmi változásokra, kihívásokra, közéleti állapotokra, és az új kihívásokra új megoldásokat is keresnek.

Nemcsak gazdasági, hanem társadalmi vonatkozásait is keresik a mezőgazdasággal összefüggő kérdéseknek

Olyan ügyeket boncolgatnak a téma kapcsán, mint a centrum-periféria modell gazdasági, szociális kihívásai, a klímaválság, fenntarthatóság adta dilemmák aktuális, mindennapjainkat érintő választásai, és az azokhoz kapcsolódó társadalmi diskurzusok. A júliusi fesztiválon mindezek mellett górcső alá vesznek olyan témákat, mint a jövőkutatás, a fejlődéshez, növekedéshez való viszonyunk vagy az ökofeminizmus kérdésfelvetései.

A Bánkitó Fesztivált idén újra a járványhelyzet előtt megszokott módon rendezhetik meg, erre legutóbb 2019-ben volt lehetőség. Így három élőzenei színpaddal, a hazai elektronikus zenei szcéna minden zegét-zugát felvonultató színpaddal, aktuális, független színházi válogatással, a téma neves szakértőit megszólaltató tudományos előadásokkal, installációkkal és több kisebb pop-up helyszínnel készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában