Koncert

2022.01.02. 19:51

Újévi hangversennyel ünnepelték az év kezdetét Salgótarjánban (fotók)

Csendesen telt az év vége, a házi tűzijátékok fénye világított szilveszterkor, bejelentett, nagy fényparádé nem is volt Nógrádban. A megye egyetlen rendezvénye az év első napján megtartott újévi hangverseny volt Salgótarjánban. Ezt 2009 óta rendezik meg, bár tavaly közbeszólt a vírusjárvány, idén folytatódott ez a szép hagyomány.

Munkatársainktól

Forrás: Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

A Zenthe Ferenc Színház által szervezett Salgótarjáni Újévi Hangversenyt a Himnusz vezette be, majd  Fekete Zsolt, a megyeszékhely polgármestere mondott beszédet. Jellemezte a pandémia okozta emberpróbáló helyzetet, másrészt a várossá nyilvánítás századik évfordulójáról való méltó megemlékezésre hívta fel a figyelmet, megköszönve az itt élők kitartását, várható aktivitását.

A koncert első számát – Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének nyitányát – a Farkas Pál vezényelte, a Zenthe színházhoz úgymond már hazajáró Dunakeszi Szimfonikus Zenekar adta elő, s a későbbiekben is gyakran hangzottak el kedvelt operettbetétek neves magyar, illetve osztrák szerzőktől.

Ugyanakkor e hangverseny különlegességét az jelentette, hogy számos kevésbé ismert, ilyen alkalmakkor ritkán műsorra tűzött igényes szám is szerepelt a közreműködött énekművészek repertoárján. Ilyen volt például, hogy a musicalblokkban Az operaház fantomjának három dala is felcsendült. 

A fellépők sorában nagy szeretettel fogadta a közönség a koncert művészeti vezetőjét, a Baglyasaljáról elszármazott Liszt-díjas Pándy Piroskát és a pályája kezdetén járó igen tehetséges, sokoldalú Simon Katát, a Zenthe színház tagját.
Már nem az első salgótarjáni fellépésére érkezett a népszerű Jenei Gábor, viszont újként köszönthette a publikum a különösen az operarészletekben jeleskedett Dániel Gábort.

Simon Lajos, a salgótarjáni színház igazgatója az újévi hangverseny keretében bejelentette, hogy az immár beköszöntött esztendőben ünnepli a társulat megalakulása 10. évfordulóját, így – a városi centenáriumot is figyelembe véve – 2022 helyileg a jubileumok éve lesz. Ehhez Pándy Piroska a szokásos Hajrá Salgótarján! buzdítással kívánt sok sikert. 

Nézzék meg a hangversenyről készített fotógalériánkat:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában