gálaműsor

2021.11.29. 19:50

Végigtáncolták az egész évet a rétsági táncosok

Minden kétséget kizáróan a nyugat-nógrádi kisváros, azaz Rétság legismertebb kulturális társasága a Kereplő Néptánc Egyesület pergő lábú csoportja.

H. H.

A Kereplő Néptánc Egyesület viszi a város jó hírét

Forrás: Beküldött fotó

Tevékenységük átöleli az egész esztendőt, kezdődik minden a farsangi időszakkal és véget ér Szent András havában, november végén. Ilyentájt általában nagyszabású gálaműsort szerveznek, bár idén kisebb méretű lett a szombati rendezvény, lévén a járványhelyzet alaposan áthúzta az eredeti számításokat.

A Kereplő Néptánc Egyesület viszi a város jó hírét
Fotó: Beküldött

Ebben a műsorban az egyesület különböző korosztályos csoportjai a szülők, barátok és ismerősök előtt bemutatják a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, hogy az előző hónapokban miként csiszolták tudásukat, milyen új táncfajtákat tanultak meg, mifajta forgási elemeket, lépéskombinációkat sajátítottak el. Mindezt az érdeklődők hatalmas vastapssal díjazzák.

A csoport vezetője, Simon Katalin néptáncos-koreográfus pedig beszámol a mögöttük hagyott év legfontosabb mozzanatairól, és persze a tanítványok is rendre meglepetésekkel rukkolnak elő mesterüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában