könyvek

2021.10.02. 16:28

Könyvbemutató, verskoncert, közönségtalálkozó is lesz a könyvtári napokon Salgótarjánban

Könyvbemutató, verskoncert, közönségtalálkozó is lesz az Országos Könyvtári Napok salgótarjáni rendezvénysorozatában; az október 4-e és 10-e között zajló események között új szolgáltatási tereket is átadnak, a szakmai programok sorában tapasztalatátadó napot is tartanak – tájékoztatta az MTI-t a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója.

MTI

Salgótarján, Balassi Bálint megyei könyvtár. Rózsaszín részleg átadása Feketéné dr. Zeke Ildikó (Nógrád megyei tisztifőorvos), Kreicsi Mária (Salgótarjáni Mályvavirág pont vezetője), Molnár Éva (könyvtár igazgató) 20210603 Hegedűs Márk NMH

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Molnár Éva elmondta: a Balassi mellett a Beszterce lakótelepi, a Forgách-i és a zagyvarónai fiókkönyvtárak adnak otthont a programoknak. Az „Együtt.működik!” című rendezvénysorozatban kedden Sólyom Tamás zenész Bérháztörténetek című előadását mutatják be, amely tárlat, irodalmi felolvasóest, verskoncert és elmélkedés is egyben. A műsorban vetített fotókról pillanthatnak be a nézők különböző bérházak lakóinak életbe, zenei aláfestéssel, költők énekelt verseivel.

Szerdán Zolczer János Gorbacsov titkai – Az ember, aki megváltoztatta a világot című könyvét mutatja be az író, vasárnap interaktív közönségtalálkozót rendeznek Telegdi Ágnes Aranykönyv-díjas írónővel, a Barnabás meséi és az Ó, azok a csodálatos állatok című könyvsorozatok szerzőjével.

A könyvtári napokon nyitják meg a PontNekedPont és a Verssarok szolgáltatási tereket, valamint átadják a megújult idegennyelvi részleget.

Hétfőn tapasztalatátadó napot tartanak Nógrád megyei könyvtárosai számára, a szakmai programok között bemutatják a szlovákiai losonci Nógrádi Könyvtárral való együttműködést, és a könyvtárosok kreatív technikákat is átadhatnak egymásnak.

A középiskolásoknak előadást tartanak, szerdán virtuális megemlékezést tartanak az aradi vértanúk emlékére. Emellett többek között retro könyveket árusítanak az őszi könyvvásáron, és meghirdetik a „félpénzes” beiratkozást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában