kiadványok

2021.06.25. 14:54

Versekkel és novellákkal fejezi ki érzelmeit a pilinyi író

Magdus Melinda kamaszkori kedvtelését élesztette újra, s ma – csaknem negyven év elteltével – újra a vers- és novellaírással fejezi ki gondolatait, érzelmeit.

Szenográdi Ferenc

Magdus Melinda a nemrégiben megjelent, Zümmögéseim című saját könyvével A szerző felvétele

Még Magdus Melinda középiskolás korában történt, hogy arra kérték a tanárai: keressen egy alkalomhoz illő verset a közelgő anyák napi ünnepségre, és majd azzal köszöntse az édesanyákat. Sok szép művet elolvasott a témában, de nem talált olyat, amit igazán a magáénak érzett volna, ezért inkább írt egyet ő maga, s azt adta elő az ünnepélyen. Nagy sikere lett, a szülőknek és a tanároknak egyaránt tetszett a költemény és az előadás.

Érdekes, hogy ezután az eset után még született ugyan pár saját költeménye, de aztán az élet úgy hozta, hogy egy jó darabig abbahagyta a versírást. Pontosabban csak az írást, mert mint mondta, a gondolatok, rímek mindig ott tolongtak a fejében.

Ahogy múltak az évek, egyre inkább lelki kényszert érzett arra, hogy papírra vesse gondolatait, vers formájában fogalmazza meg érzelmeit. Ahogy mondta, ellenállhatatlan vágyat érzett a versírás iránt. Egymás után születtek a különböző írások, amelyeket közösségi oldalán osztott meg a követőivel. Az olvasóknak tetszettek a művek, arra biztatták, hogy folytassa az alkotást. Ennek hatására talált rá egy irodalmi portálra, ahová szintén feltette az írásait.

Magdus Melinda a nemrégiben megjelent, Zümmögéseim című saját könyvével
A szerző felvétele

– Több visszajelzést kaptam, volt köztük sok pozitív, de előfordult negatív is. A költőtársak nagy része jó tanáccsal látott el, hogy hogyan írhatnék kifejezőbben. Megfogadtam, amit javasoltak és autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Eddig tíz antológiában jelentek meg verseim – mondta Magdus Melinda.

Műveinek témái igen változatosak. Gyakran a természet hat rá inspirálóan, számos költeménye született ezzel kapcsolatosan, de vallási témájúak és gyermekversek is akadnak művei között. Számítógépén több mint 150 vers várt arra, hogy kinyomtatva az olvasók kezébe kerülhessenek. Ezért úgy gondolta, ez már elegendő mennyiség ahhoz, hogy könyv formájában is megjelenjen. Lektorálás után témakörök szerint rendszerezték verseit. Első kötete Zümmögéseim címmel jelent meg, amely öt témakörbe szedett verseit tartalmazza. A kötetet Antalné Bába Katalin szécsényi tanárnő illusztrálta rajzaival. A kiadványa 2019 őszén jelent meg, bemutatójára a szécsényi Krúdy Gyula Könyvtárban került sor nagy érdeklődés mellett.

Magdus Melinda arra is kitért, hogy honnan ered a nemrég megjelent Zümmögéseim kötet címe. – A versek már a megírásuk előtt ott zümmögtek a lelkemben, arra késztettek, hogy megírjam őket.

Azóta két év telt el, Magdus Melinda azóta sem pihen a babérjain, újabb és újabb rímekbe szedett sorokat vet papírra. Kirándul a prózák világában is, több tucat novellája vár kiadásra a számítógépén, unokái pedig meseírásra is inspirálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában