online

2021.03.19. 14:06

Rendhagyó kiállítással tiszteleg a víz világnapja előtt a pásztói múzeum

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezi a helyi múzeum a víz világnapja alkalmából a vízi járművek kiállítását. Ezúttal azonban rendhagyó módon, ugyanis a tárlat az interneten lesz megtekinthető.

N. O.

víz

Forrás: Shutterstock

Minden évben március 22-e a víz világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Napjainkban a tiszta víz a nyomor elleni küzdelem egyik kulcsfontosságú kérdése. A világ nagy segélyszervezetei azon munkálkodnak, hogy minden ember számára biztosítsanak egészséges ivóvizet.

A témához kapcsolódóan a városban működő Hétpettyes Tagóvoda és a Pásztói Múzeum alkotói pályázatot is hirdet, amelyre várják a kreatív és ötletes kialakítású vízi járműveket.

Az alkotások mint minden évben, így idén is bármilyen technikával és tetszőleges anyag felhasználásával készülhetnek. Az intézmény dolgozói sajnos a jelenlegi járványügyi helyzet miatt sem az óvodában, sem a múzeumban nem tudják bemutatni a kész műveket egy-egy tárlat keretében. Éppen ezért arra kérnek minden jelentkezőt, hogy az elkészült vízi járműről készítsenek egy jó minőségű fotót, amelyen szerepel a név és az óvodai csoport is. A tervek szerint a szebbnél szebb alkotások mindenképpen megtekinthetők lesznek valamilyen digitális formában az interneten. A pályamunkákkal március 19-ig, péntekig lehet jelentkezni, a legjobbakat pedig jutalmazzák is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában