látogatóközpont

2020.11.03. 11:10

Megújult az eresztvényi madárbirodalom – nézz körül velünk a parkban!

A hetekben átadott, teljesen felújított eresztvényi madárpark a látogatóknak és az ott fészkelő madaraknak egyaránt készült.

Korim Brigitta

Forrás: NOOL- Korim Brigitta

Eresztvény és környéke a Nógrád megyei turizmus egyik kincsesládája. A megyeszékhelytől nem messze található Novohrad-Nógrád Geopark a világ első határon átnyúló ilyen turisztikai központja, amely az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része.

A park három éve kezdte meg a működését, akkor még csak egy épülettel. Azóta folyamatosan terjeszkednek és fejlesztik a környezetet, hogy minél több változatos programot szervezhessenek. Így pedig évről évre egyre több turistát látnak már vendégül. A legutóbbi ilyen fejlesztés a kirándulóközpont újraélesztését célozta: a Salgói és Somoskői vár közötti úton található megújult madárparkot a hetekben adták át. A beruházással központjában a helyi természeti értékek játékos bemutatása áll.

A felújítás keretében egyebek mellett kicserélték a madárodúkat és a park növényzetét is, melynek egyik fő funkciója – az esztétika mellett –, hogy az itt fészkelő madarak számára akár fészekrakásnak és búvóhelynek, akár táplálékforrásnak is megfelelnek.

Nézze meg a megújult madárparkról készült galériánk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában