Emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Salgótarjánban

Az év 43. hetén ismét mérték a koronavírus örökítőanyag-koncentrációját a szennyvízben.

Forrás: NNK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképes tájékoztatójából kiderül, hogy az ország legtöbb településén, így a fővárosban és az agglomerációban is stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, viszont a nógrádi megyeszékhely mellett Pécsen, Békéscsabán és Zalaegerszegen is növekedő tendenciát mutattak ki az új vírus örökítőanyagának mennyiségében.

Fotó: Fotó: NNK

Salgótarjánban az előző heti méréseken is mérsékelt volt a koncentráció, jelenleg azonban emelkedő allapotban van jelen a szennyvízben az örökítőanyag.

A szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy továbbra is nagyon fontos a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása – hívta fel a figyelmet a NNK.

Hozzátették: – Az eddigi vizsgálatok alapján a koronavírus vízzel, szennyvízzel nem fertőz, viszont az utóbbi vizsgálatával nagyobb közösségekben, akár egy teljes településen is lehetővé válik a terjedésének a nyomon követése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában