hétvégi programajánló

2020.04.11. 11:02

Lovasi és Ákos is házhoz jön – fesztiválozz a kanapédon!

Több mint 100 fesztivál, klub és koncerthelyszín összefogásával két hete indult el az ország legnagyobb virtuális rendezvénysorozata, a Maradj Otthon! fesztivál, amely már több, mint 2 millió embert ért el a facebookon.

Tusnádfürdő, 2019. július 27. Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes-előadóművész koncertet ad a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A szervezők célja, hogy olyan zenei és más típusú közvetítéseket kínáljanak, amelyek arra ösztönzik a közönséget, hogy az előírásokat komolyan véve ne hagyják el a lakóhelyüket.

A szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal, ezeket a Maradj Otthon! fesztivál Facebook oldalán is követhetik a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot. Az indulás óta, alig egy hét alatt 35 ezer feletti az oldal követőinek száma, az eseményre 105 ezernél is több visszajelzés jött, a bejegyzések pedig közel 2 millió embert értek el.

Az esti program 19:00-kor indul be igazán a #maradjotthonchallenge-dzsel, amelynek minden este egy-egy híresség a házigazdája – ők az otthonukba invitálják a nézőket, és arról mesélnek, hogyan élik meg ezt a különös, mindannyiunkat megviselő helyzetet. A sorozatot Majka indította, majd olyan előadók vették át a stafétabotot, mint Király Viktor, Fluor Tomi, Rúzsa Magdi és Ganxsta Zolee.

A 20 órakor kezdődő idősáv a “kanapékoncertek” és dj-setek időszaka. Itt kap helyet szerdánként Ákos egy-egy újabb koncertfilmje, de játszott már élőben a Halott Pénzes Járai Márk, Puskás Peti és Dallos Bogi, a New Level Empire, a Mystery Gang, és óriási sikert aratott az ezúttal szólóban, egy szál gitárral zenélő Follow the Flow frontember, Szakács Gergő is.

A közvetítéseket természetesen bárki ingyen nézheti a Maradj Otthon! fesztivál facebook oldalán.

A hétvége programjai:

Szombat

11:00 Kreatív percek a Várkert bazár támogatásával

14:00 Planking Költészet Napja by Suhanj

15:00 Nagy Dániel Viktor verseket olvas fel

16:00 Jazz Piknik a Peet Projekttel

17:00 Rúzsa Magdi Arénakoncert werk film premier

17:00 – 20:00 Sunset DJ Set by Lotfi Begi, Andro és Stadium X

19:00 #maradjotthonchallenge: Csorba Lóci

19:00 Pamkutya – K-Faktor tehetségkutató 3. elődöntő a Pamkutya YouTube-ján

19:00 YOULÏ LIVE – Horányi Juli kanapékoncertje

20:00 Ákos karanténnaplója Ákos youtube-ján

20:00 Az A38 bemutatja: Ersch (Siklósi Örs, AWS) kanapékoncert az elmaradt A38-as AWS buli helyett

Vasárnap

18.00 Road Movie Guide filmpremier – hiperkarma & Tilla

20.00 Lovasi András – Szobakoncert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában