Kuriózum

2020.01.29. 16:22

Százéves hölgyvendég is volt a salgótarjáni színházban

Salgótarjánban 2019 májusában Bobál Gyula újságíró, szerkesztő töltötte be a századik életévét, a minap – január 14-én – pedig egy hölgy, Füzér Istvánné ugyancsak elmondhatta magáról, hogy megérte ezt a tisztes kort.

Cs. B.

Füzér Istvánné és Simon Lajos

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az ünnepeltet ebből az alkalomból lakásán kereste fel Dániel Zoltán a megyei jogú város alpolgármestere és Homoga László önkormányzati képviselő. Az ajándékcsomag átadását követően meginvitálták Füzér Istvánnét a Zenthe Ferenc Színház legközelebbi előadására. A meghívott örült a lehetőségnek és megígérte, hogy igyekszik ott lenni a Fő téri színházteremben.

Így is történt, s a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című produkciót az elmúlt héten leánya és veje kíséretében tekintette meg és egy bensőséges hangulatú ünnepségben lehetett része. Illusztris – minden bizonnyal a színház történetének legidősebb – vendégét Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója virágcsokorral és azzal az ifj. Szabó István és Molnár Péter szobrászművész által készített Zenthe-emlékéremmel köszöntötte, amelyet a névadó színművész – aki áprilisban ugyancsak százéves lenne – tiszteletére adtak ki. A direktor a társulat és a közönség nevében további jó egészséget és szép éveket kívánt Füzér Istvánnénak.

Füzér Istvánné és Simon Lajos
Fotó: H. M. / NMH

A nézők nagy tapssal honorálták az igencsak ritka jelenetet, hiszen nem mindennapi, emlékezetes eseményben, élményben volt részük. Stefi néni – ahogyan családtagjai, barátai hívják – pedig megköszönte, hogy gondoltak rá és élvezettel nézte végig az előadást, tetszett neki a társulat új darabja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában