zene szárnyán

2020.01.19. 11:20

Pedagógiai, karnagyi munkája mellett zongorista is a szécsényi énekesnő

A Balassagyarmaton élő Lévárdi Beáta tanárnő több szállal is kötődik Szécsényhez.

Sz. F.

Lévárdi Beáta zongoristaként is gyakran szerepel

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

A balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményében 1992 óta tanítja a növendékeket. Még abban az évben elvállalta az Erkel Ferenc Vegyes Kar zenei kíséretét. Borda István karnagy halála után, 1994-től a kórus karnagya. Menedzseli is a kórust, pályázatokat ír, hogy minél több helyre eljussanak. A karnagy nem csak a kezével, a lelkével is vezényel, magával ragadja az énekeseket. A kórus 11 alkalommal kapta meg az arany minősítést, az arany dicséretet és a Gála Kórus elismerését. Várkonyi Balázsné tanárnővel 1993-ban alapították meg a Városi Gyermekkart, amelynek Lévárdi Beáta azóta is karnagya.

Lévárdi Beáta zongoristaként is gyakran szerepel
Fotó: Sz.F. / NMH

Pedagógiai, karnagyi munkája mellett énekesként és zongoristaként is szerepel. Két kollégájával, Varga Ivettel, Jambrik Zsolttal 2012-ben megalakították a Visi d’ Arte nevű művészeti együttest. Öt évvel ezelőtt alapítója volt a Százszorszép Száztagú Palóc Gyermek- és Ifjúsági Dalkörnek. Tanítványaival lelkiismeretesen foglalkozik, diákjait sikeresen készíti fel különböző versenyekre.

Az elmúlt évtizedekben megyei és országos zongora- és énekversenyeken diákjai több mint ötvenszer kaptak nívódíjat. Számos növendéke választotta a zenei pályát, és jár zenei szakközépiskolába vagy főiskolára.

Munkáját több alkalommal országos kitüntetéssel ismerték el. Többek között megkapta az Artisjus-díjat, az Év pedagógusa elismerést, Nógrád Megye Önkormányzatának díját, Karnagyi díjat. Lévárdi Beáta munkássága összeforrt Szécsény zenei életével.

Mottója: tanulni egy életen át

Lévárdi Beáta fontosnak tartja a folyamatos tanulást, a megújulást. A miskolci Zeneművészeti Főiskolán diplomázott zongora-szolfézs és ének szakon. Később a budapesti Zeneművészeti Egyetemen középiskolai énektanári, karvezetői és zeneelméleti szakismeretekből szerzett újabb diplomát. Ezután Egerben vezetéselméletből tett pedagógiai szakvizsgát az egyetemen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában