énekverseny

2019.09.10. 15:08

Újra felcsendül a magyar nóta Salgótarjánban

Bohács István immár harmadjára kelti életre az Arany Fülemüle elnevezésű nótaének versenyt Salgótarjánban. Az Arany Cinege díjas nótaénekest a kulturális program részleteiről kérdeztük.

P. K.

Bohács István bízik abban, hogy a fiatalok között is akadnak érdeklődők a nóták iránt

Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

– Szeptember 28-án, szombaton harmadszor szervez Arany Fülemüle címmel nótaénekes versenyt.

– Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt években sikerült életre hívnom a nemzetközi amatőr nótaénekes versenyt. Szeretném, ha a rendezvény Salgótarján egyik nívós, sokat emlegetett és hagyományos kulturális programjává nőhetné ki magát. Külön öröm számomra, hogy a megmérettetésre a Nógrád megyeiek mellett a határon túlról is érkeznek énekesek, akik mindenkor szívből-lélekből énekelnek és mutatják meg tehetségüket a közönségnek. Az előadókat ezúttal is a Budapest Cigányzenekar kíséri, Tamás József nívódíjas prímás vezetésével.

Bohács István bízik abban, hogy a fiatalok között is akadnak érdeklődők a nóták iránt
Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

– Mi lehet a siker titka?

– A nóták iránti szerelem! A versenyzők között évről évre olyan aranytorkú férfiak és nők mutatják meg hangjukat, akik szerelemről, örömről bánatról és az életről szóló örökzöld dalokkal szórakoztatják a műfajt kedvelő nézőket. Az események mindig telt házzal zajlanak, ahol a nézők is szívvel-lélekkel fakadnak dalra egy-egy ismert muzsika hallatán. A publikumot és az énekeseket rendre összekovácsolják a magyar nóták és közös éneklés!

– Lehet még jelentkezni a versenyre?

– A nótaszeretők szeptember 16-ig, hétfőig regisztrálhatnak a közösségi oldalon feltüntetett e-mail-címen. A levélben fel kell tüntetni a jelentkező nevét, lakcímét, születési évét, a versenydalok címét és hangnemét. A nevezési díj háromezer forint, a versenyt bárki ingyenesen megtekintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában