alkotások

2019.06.14. 15:55

Országos alkotói pályázaton diadalmaskodott a pásztói általános iskola

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei alkotói pályázatának díjátadó ünnepségét a napokban tartották a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

G. K.

Itthon is sikert arattak az alkotások Fotó: Ladóczki Balázs

Az előző évekhez hasonlóan most is óvodások, általános és középiskolások mutatták be saját szemszögükből a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Szűkebb hazánk gyermekei közel hatszáz művel készültek a megyei megmérettetésre. Országos szinten az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtották be, elnyerte a legkreatívabb óvoda, illetve iskola címét.

Itthon is sikert arattak az alkotások Fotó: Ladóczki Balázs

Az utóbbiak közül a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola küldte be a legtöbb pályázati munkát, összesen 149-et. Ebben az intézményben a kö­zeljövőben a tűzoltóság bemutatót, illetve tűzvédelmi oktatást is tart majd a gyermekeknek. Hazánkból összesen több mint ötezer alkotás érkezett be, ezek közül a legjobbak értékes ajándékokban részesültek. Idén országosan 1398 óvodai és 3647 iskolai pályamű született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában