alkotások

2019.06.25. 11:24

Életmű-kiállítás nyílt a balassagyarmati múzeumban

A Palóc Múzeumban a Művészetek Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan megnyílt Végh Erzsébet festőművész Úton című életmű-kiállítása.

Sz. K.

Az érdeklődők megtekintik Végh Erzsébet alkotásait a megnyitó után Fotó: Teknős Dominik

A Szécsényben született, és ma is ott élő, pedagógus végzettségű festőnő korai művészi pályáját olyan jeles alkotók egyengették, mint Farkas András, Réti Zoltán és Csikász István. Később a Debreceni Egyetemen és a Képzőművészeti Főiskolán Balogh Jenő volt a mestere.

Végh Erzsébet szerteágazó aktivitása – közoktatási és közművelődési tevékenysége, galériavezetés, kiállítások rendezése – mindig is inspirálóan hatottak művészeti tevékenységére.

Az érdeklődők megtekintik Végh Erzsébet alkotásait a megnyitó után Fotó: Teknős Dominik

Sokoldalú, kísérletező művész, akit a figuratív, az alluzív és az absztrakt ábrázolás egyaránt izgat. Képei megformálásában is sokféle technikát használ a pasztelltől, az akrilon, akvarellen, szénen, a tűzzománcon, az olajon át a selyemfestésig.

A budapesti Mednyánszky Társaság tagja, több mint száz csoportos kiállításon vett részt, egyéni kiállításainak száma is jelentős. A tárlatot, amelynek kurátora dr. Csordás Pál, Balázs Sándor művészetkritikus nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában