lemez

2019.03.15. 15:20

Március 15-én mutatja be A túlélés zálogát a nógrádi metálbanda

A mai, kemény világban jó, ha az ember ismeri, hogy mi a túlélés záloga. Nos, ezt a fontos tudást (is) kínálja a hard rock és heavy metal zenét játszó, Nógrád megyei Helldiver zenekar hasonló című bemutatkozó nagylemeze, amely március 15-ére időzítve lát napvilágot. Erről kérdeztük Agócs Sándor zenekarvezetőt.

Balás Róbert

A Helldiver zenekar (balról): Herceg Tamás, Makovinyi Richárd, Agócs Sándor, Hajdara Gábor és Lukács Zoltán

– Milyen úton jutott el a nagylemezig a salgótarjáni és szécsényi fiatalokból álló alakulat?

– A legtöbb kezdő bandához hasonlóan mi is a rock–metál klasszikusok dalainak feldolgozásával kezdtünk. 2009 novemberében, egy mátranováki bárban mutatkoztunk be a közönségnek, azóta az elmúlt tíz évünket intenzív színpadi játék jellemzi. 2013-ban, a Mátra Motorosok felkérésére készítettük el a csapat indulóját. 2014-ben A végtelen felé címmel mutattuk be három számból álló kislemezünket. A jó fogadtatás erős lökést adott ahhoz, hogy albumot is készítünk, de a gitárosok gyakori cseréje miatt ez csúszott. 2016-ban, Lukács Zoltán belépésével megszilárdult a csapat, a múlt év végén befejeztük a lemezanyag elkészítését.

A Helldiver zenekar (balról): Herceg Tamás, Makovinyi Richárd, Agócs Sándor, Hajdara Gábor és Lukács Zoltán

– Mutassa be a bandát!

– A felállásunk klasszikus rockzenekarról tanúskodik: Herceg Tamás és Lukács Zoltán gitáron játszik, Hajdara Gábor énekel és Makovinyi Richárd dobol, jómagam pedig basszusgitározom. A tagok zenei beállítottsága miatt mondhatni kézenfekvő, hogy a hard rock, heavy metal vonalát követjük.

– Gyakran koncerteznek.

– Sokat játszunk fesztiválokon, motoros találkozókon, jótékonysági koncerteken, falunapokon, de klubokban is fellépünk. Koncerteztünk a Felvidék és Erdély magyarlakta részein, de Észak-Írországba is eljutottunk. 2017-ben a szombathelyi Arena Savariában a Road és a Tankcsapda társaságában játszottunk.

– Hogyan született meg A túlélés záloga című album?

– Horváth Ádám balassagyarmati stúdiójában vettük fel a zenei anyagot, majd a keverés és a master Szolnokon, a Denevér Hangstúdióban készült, Cserfalvi „Töfi” Zoltán közreműködésével. Az anyaggal megkerestük Hartmann Kristófot, a Hammer/Edge/Nail Records igazgatóját és megállapodtunk, hogy a Nail Records gondozásában jelenik meg a lemez. Tíz számmal lépünk a közönség elé.

– Megjelent az albumról az első klip, A piros, a fehér és a zöld, amely erős hazafias érzésekről tanúskodik!

– Fontos számunkra a nemzeti identitás, a hazaszeretet és az összetartozás, amelyet a hollókői várban forgatott videoklipünk is szimbolizál. Jók a visszajelzések, a klip megérintette az embereket, átérzik a mondanivalóját. Ám a lemez többrétű, többféle gondolatot, életérzést jelenít meg.

– Mikor, hol találkozhatunk a Helldiver CD-jével?

– Az album megjelenését a március 15-i nemzeti ünnepre időzítettük. A CD ott lesz a nagyobb lemezboltokban, de a zenekartól is be lehet szerezni. Online zenestreamelő felületeken szintén elérhető lesz.

– És mi a túlélés záloga?

– A szeretet! Számunkra a közönség szeretete is.

– Terveik?

– Az egész évünk a 10 éves jubileum és a lemezbemutató keretében zajlik. Most az a legfontosabb, hogy az album anyagát minél több helyen elő tudjuk adni, ezért a koncertekre összpontosítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában