advent

2018.12.23. 15:20

Szvingszárnyon is szállnak a karácsonyi dallamok Balassagyarmaton

Minden hétvégére jut a városban egy kulturális vagy zenei program az adventi időszakban, amit az érdeklődők természetesen ingyen látogathatnak. Advent harmadik vasárnapját megelőző szombaton a Latte Maffiato nevű szalon jazz-zenét játszó helyi zenekar Swing Karácsony című produkciója szórakoztatta a nagyérdeműt.

Sziládi Krisztina

Saját dalaik mellett francia, angol, olasz, portugál melódiák is felcsendülnek műsoraikban

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Finom zenéjükkel igazán hangulatos koncertet sikerült varázsolniuk a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ aulájában.

A 2012-ben alakult zenekar alapító tagjai Ember Péter, Pálmai Krisztián és Telek Zoltán. Az elmúlt hat év alatt változott a csapat összetétele, jelenleg az alapítókon kívül Rédei Reni, Stefi Mihály és Jónás Gábor színesítik a hangzást. Ember Péter és Pálmai Krisztián hivatásos zenészek, zenetanárok, a többiek, ha akadémiát nem is végeztek, de mindnyájan tanultak zenélni. Muzsikálás közben látszik az együttes minden tagján, hogy életük a zene és igen jól is teszik a dolgukat.

Saját dalaik mellett francia, angol, olasz, portugál melódiák is felcsendülnek műsoraikban
Fotó: Torjay Attila / NMH

Az elsősorban francia, angol, olasz és magyar slágerek mellett előfordul, hogy portugál dallamok is felcsendülnek a műsorban, természetesen saját dalaik is rendszeresen hallhatók. Rédei Reni elbűvölő hangját nagybőgő, dob, trombita, zongora és jazzgitár kíséri.

Az együttes vezetője Ember Péter trombita szakos zenetanár, a kétezres évek elejétől ír dalokat a magyar popzenei élet számos jeles képviselője számára, mint például Zoltán Erika, a Groovehouse, vagy az Emergency House. A közös zenélés és zeneszerzés mellett évek óta hangstúdiót működtet Balassagyarmaton. Stúdiójában megfordul a magyar zenei világ krémje.

A teljesség igénye nélkül említenénk néhány nevet azok közül, akik itt rögzítették felvételeiket: Rácz Kati, Majsai Gábor, Gájer Bálint, Takács Nikolas, Fekete Pákó, de Kasza Tibi gyerekdalait szintén itt vették fel.

Rácz Kati jazzénekesnőnek, egy a stúdióban tett látogatása alkalmával, annyira megtetszett a zenekar, hogy meghívta a Latte Maffiato-t Stenker című műsorába, amit a Zenebutik tv-csatornán működtet. A zenész szakzsargonban a stenker tüzes, vérpezsdítő, improvizatív és feszültséggel teli hangzást jelent, kicsit olyan, mint a népszerű és kiváló énekesnő, aki önálló műsorában kiváló zenész barátaival igazi „stenker” hangulatot teremt, miközben a legszebb dalokat éneklik el. Ennek a műsornak állandó fellépője a gyarmati zenekar.

A Latte Maffiato ezenkívül a Sláger TV Snóbli című műsorának állandó zenekara, ahol magyar előadóművészeknek és magyar zenéknek adnak méltó megjelenési lehetőséget.

A zenekar fellépéseinek állandó színhelyei ezenkívül a céges rendezvények, esküvők, jótékonysági bálok. Mint mondják, szívesen és örömmel mennek mindenhová, ahová hívják őket, ahol szeretik a finom muzsikát és szeretnének egy estét kellemes hangulatban eltölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában