Táncverseny

2024.07.03. 13:52

Negyedszer nyertek Európa-bajnoki címet a karancsaljai táncosok

A karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport számottevő fellépést és sikeres versenyt tudhat maga mögött. A közelmúltban Balatonfüreden mutatták meg tehetségüket a közönségnek, elnyerve egy újabb Európa-bajnoki címet.

Sipos Nina Vivien

A Havanna Senior Tánccsoport már negyedszer szerzett Európa-bajnoki címet

Forrás: Havanna Senior Tánccsoport

A Magyar Látványtánc Sportszövetség (MLTSZ) a hétvége során rendezte meg a XIV. Stage Dance European Championship bajnokságot, amelyen a karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport is részt vett.

tánc, senior, bajnokság
A karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport a közelmúltban Balatonfüreden nyert Európa-bajnoki címet
Forrás: Havanna Senior Tánccsoport

Tánc és siker: Európa-bajnoki címet nyertek el

Tóthné Bucsek Ildikó, a tánccsoportot működtető Karancsaljai Rozmaring Nyugdíjas Egyesület elnöke elmondta hírportálunknak, hogy most valóban beérett a kitartó munka és a sok-sok gyakorlás gyümölcse, mivel a „dobogó” tetejére állhattak valamennyien a balatonfüredi Európa-bajnokságon, ahol sikeresen megmutatták a közönségnek és a zsűri tagjainak is, hogy ők bizony megérdemlik az aranyérmet.

A táncosok a Western Plusz elnevezésű koreográfiájukkal léptek fel, amelyet senior kategóriában arany minősítéssel díjaztak. A versenyre Tóth-Bucsek Bence koreográfus-edző készítette fel a tagokat, aki lelkiismeretes munkájáért különdíjat kapott.

– Hatalmas élmény volt számunkra a verseny és a felkészülés is. Úgy gondolom, hogy szépen helytállt a csapatunk. Ezzel a győzelemmel immár négyszeres Európa-bajnokok lettünk, és a 16. aranyérmünket szereztük meg

 – közölte Tóthné Bucsek Ildikó.

Folytatják az edzést a nyári szünetben is

Hozzátette: a verseny végezte után sincs megállás a csapat számára. Folytatódni fognak az edzések a nyári szünet ideje alatt is, ugyanis sokat kell gyakorolniuk a következő megmérettetésre, a világbajnokságra, amely szeptemberben lesz Horvátországban, Novalja városában. A táncosok kijutása egyelőre még kérdéses, ugyanis a teljes útra legalább kétmillió forintra lenne szükség, amelyet önerőből nem tudnak finanszírozni.

A csoport szívesen fogad támogatásokat, így aki pénzbeli hozzájárulásával segítené az utazásukat, az a következő bankszámlaszámra utalhat: 10918001-00000085-47790006. A címzett a Karancsaljai Rozmaring Nyugd. Egyesület. A közleményben az ADOMÁNY szót kérik feltüntetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában