Jegyzet

2024.07.10. 08:39

Igen! Igen?

Gulyás Edina

A nyár az esküvők időszaka. Ezekben a hónapokban minden hétvégére jut jó pár igen. A mátkapárok nagy izgalommal várják életük nagy napját, amire már hónapokkal, sőt, van, aki akár évekkel korábban elkezdi a készülődést. Sokaknak az sem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között hangzik el a nagy kérdés. Persze nem mindenki kerít nagy feneket a lánykérésnek, vannak, akik elintézik azt a négy fal között. De az ötletesebb vőlegények megadják a módját ennek is.

A napokban például egy salgótarjáni fiatal rendőrpár azért került a figyelem középpontjába, mert a leendő férj az alakulótéren tette fel a nagy kérdést szíve választottjának. Az akciót jól kitervelte, abba csak azokat avatta be, akiket feltétlenül kellett. A kérdés tehát egy egész sereg ember előtt hangzott el, a mit sem sejtő ara nagy meglepetésére. A sztori szerencsére happy enddel ért véget, a lány igennel felelt. Vajon megfordul ilyenkor a férfiak fejében, hogy a válasz nemleges is lehet? Vagy ha közönség előtt teszik fel a nagy kérdést, a döbbenettől eszünkbe sem jut nemmel felelni?

Azt gondolom: nem attól lesz életre szóló egy házasság, hogy milyen körülmények között zajlik a lánykérés. És nem érdemes igent mondani, ha kétségek vannak bennünk, bármilyen különleges is a körítés. Mitől lesz két ember egymás szövetségese egy életen át? Azt hiszem, erre a kérdésre kevesen tudják a választ. Mindenesetre érdemes megfontolni, hogy kinek mondunk igent...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában