Szerelem

2024.07.02. 19:50

Lánykérés zsarumódra: különleges helyszínen érkezett a nagy kérdés

Különleges jelenet tette rendhagyóvá a közelmúltban az Adyligeti Rendőrképző Akadémia egyik pénteki elbocsátóját. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon szolgáló Virág Kornél őrmester ugyanis tanulótársai előtt tette fel párjának a nagy kérdést. A lánykérés előkészületei a legnagyobb titokban zajlottak, az őrmester csak a vezetőket avatta be.

Veres Edina

A salgótarjáni zsarupár jövőre tervezi az esküvőt

Forrás: Facebook/Zsaru Magazin

A Zsaru Magazin Facebook-oldalán osztotta meg két, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon szolgáló fiatal egyenruhás romantikus történetét, amely a közelmúltban egy fontos állomáshoz, a lánykéréshez érkezett. Mint írták, március 8-án a szokásos pénteki elbocsátóra készültek az Adyligeti Rendőrképző Akadémia tanulói. Köztük volt Matyasovszki Nikolett őrmester, aki akkor még nem is sejtette: rá különleges meglepetés vár aznap.

lánykérés
Virág Kornél feltette a nagy kérdést szerelmének, Matyasovszki Nikolettnek. Nem mindennapi lánykérés volt
Forrás: Facebook/Zsaru Magazin

– Egy évvel korábban egy közösségi oldalon jelöltem be Nikolettet, akkor kezdődött kettőnk története – kezdte Virág Kornél őrmester a magazin kérdésére. Hozzátette: az iskolában volt, amikor elkezdtek az interneten levelezni egymással.

– A harmadik emeleti ablakból készítettem egy fotót az alakulótérről, és átküldtem neki. Erre ő felkiabált nekem a földszintről, hogy: „Te is itt vagy?!” Akkor derült ki, hogy ugyanott tanulunk mindketten. Amikor elhatároztam, hogy feleségül kérem, sokat gondolkoztam azon, hogy hol és hogyan. Aztán jött az ötlet, hogy mivel az iskolában ismertem meg, akkor úgy lenne teljes, ha itt is kérném meg a kezét – fejtette ki Virág Kornél, aki tervébe a közvetlen parancsnokát és a vezetőket is beavatta, ők pedig támogatták az ötletét.

A legnagyobb titokban szervezték a lánykérést

A Zsaru Magazin beszámolójából kiderült: elhatározták, hogy az őrmester titokban megy majd a péntek délutáni elbocsátóra, és az eligazításon teszi fel szerelmének a nagy kérdést. A díszegyenruháját is magával vitte, ott öltözött át. – Amikor megérkeztem, úgy rejtegettek, mint egy rossz bűnözőt, nehogy valaki meglásson! – mesélte a magazinnak Kornél, akitől Nikolett vette át a szót.

– Péntekenként fél 2-kor van egy utolsó sorakozó a tanulóknak, majd mindenki mehet haza. Aznap azt mondták nekünk, hogy egy magas beosztású vezető fogja tartani a hétvégi eligazítást, ezért mindenki pontosan érkezzen, és megszabták, hogy mit kell felvenni. Még a bakancsunkat is ki kellett fényesíteni. Felsorakoztunk az alakulótéren, és vártuk, hogy érkezzen a vezető – kezdte a történetet saját szemszögéből Nikolett.

Az eligazítást Rozsos Tamás alezredes, az iskola járőrképző tagozat megbízott osztályvezetője tartotta. Az alezredes szólította Matyasovszki Nikolett őrmestert, hogy lépjen ki, és menjen oda hozzá.

Feladat végrehajtás és meglepetés

Nevét hallva Nikolett fejében azonnal különböző gondolatok kezdtek cikázni. Vajon leszidják? Vagy át kell adnia valamit az érkező vendégnek, esetleg neki kell körbevinnie, megmutatnia az objektumot?

– Amikor az alezredes elé értem, rám nézett, mosolygott, majd megkérdezte: „Nagyon izgul?” Azt mondta, hogy végre kell hajtanom egy feladatot, és mutassak be egy szabályos hátraarcot. Valóban izgultam. Annyira, hogy hirtelen azt sem tudtam, jól csinálom-e a feladatot. Megfordultam, és ott állt előttem Kornél virággal a kezében. Odajött hozzám, és azt kérdezte: „Ugye nem gondoltad volna, hogy itt fogom majd feltenni azt a kérdést, amit soha többé senkinek?” – fejezte be Nikolett a történetet. A lánykérés végül – a bejegyzéshez megosztott képek tanúsága szerint – a fiatal lány „Igen!” válaszával zárult. A fiatalok az esküvőt jövőre tervezik.

Mindketten szeretnének továbbtanulni

Nikolett 2023 áprilisában szerelt fel a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra járőrként. Kollégái örömmel fogadták a fiatal lányt, sokat segítettek neki. Párja akkor már szintén ott szolgált, így sokat tanult Kornéltól is, aki főleg a jelentésírás rejtelmeibe vezette be őt. Azóta is mindketten a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon teljesítenek szolgálatot, legtöbbször váltott műszakban. Mindketten szeretnének továbbtanulni, ezért beadták jelentkezésüket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészeti szakára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában