Fotográfia

2024.06.22. 14:45

Rövidfilmek készülnek a jobbágyi fotográfus alkotásaiból

Herbst Rudolf, Hungart ösztöndíjas magyar fotográfus már több évtizede foglalkozik a fényképezés művészetével, s pályafutása alatt számos alkotását állították már ki országszerte a galériákban. Portálunknak elmondta, hogy két külföldi rendező is felkereste őt a közelmúltban, akik dokumentumfilm jellegű rövidfilmeket készítenének, felhasználva a fotóit.

Sipos Nina Vivien

Rövidfilmeket készítenek Herbst Rudolf, miskolci származású, mára már Jobbágyiban élő fotográfus művész munkáiból. Portálunk érdeklődésére elárulta: négy héttel ezelőtt történt, hogy egymástól függetlenül felkereste őt a filmek kapcsán két, korábban Jemenből kivándorolt producer, akik a jövőben együtt szeretnének működni vele.

Herbst Rudolf fotóiból rövidfilmek készülnek
Herbst Rudolf fotóiból rövidfilmek készülnek
Forrás: Beküldött fotó

A rövidfilmekhez nem csupán a fotóit használná fel

– Az Amerikai Egyesült Államokból, Washingtonból keresett meg egy dokumentumfilm-rendező a közelmúltban, aki a rövidfilmjéhez nem csupán a fotóimat használná fel, de egy személyes interjút is csinálna velem itt, Magyarországon. Ehhez még ide is utazna hozzám – mondta Herbst Rudolf.

A Hungart ösztöndíjas fotóművész kifejtette: Frankfurtból is felkereste őt egy producer, aki egy rövidfilmhez használná azokat a fényképeket, amelyeket még katonatiszti szolgálata alatt készített Jemenben.

– A fotós tevékenységem teljesen beolvadt a három évtizedes, hivatásos katonatiszti pályám során végzett munkámba. Külszolgálataim alatt különféle egzotikus országokban fotóztam, például Jemenben is – emelte ki a jobbágyi fotográfus, hozzáfűzve: – Az ottani tartózkodásomkor készült színes diafelvételeket már digitalizálom egy ideje, tehát ez folyamatban van, de még akár egy-két hónapot is igénybe vehet, mire elkészülök vele. Mindkét producerrel abban egyeztünk meg, hogy mikor végzek a szkenneléssel, akkor majd szólok nekik és utána visszatérünk a filmekre.

Sok helyen láthattuk már alkotásit

Herbst Rudolf korábban rendszeresen dolgozott a Nógrád Megyei Hírlap, a Képes Sport, a Népsport, és a Labdarúgás című lapoknak, mint külsős fotóriporter, valamint évtizedekig részt vett a Nógrád Megyei Fotóklub tevékenységében is. 2011-ben a Hungart ösztöndíj birtokosa lett. Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, annak senior csoportjának, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, és a Diósgyőri Vasas Fotóművészeti Körnek is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában