Tréning

2024.06.12. 11:55

Konfliktuskezelési tanfolyamot tartottak a salgótarjáni kórházban

Konfliktuskezelési technikákkal ismerkedtek az egészségügyi hallgatók a salgótarjáni kórházban megrendezett tanfolyamon.

Gulyás Edina

Konfliktuskezelési kommunikációs technikák alkalmazása az akut betegellátásban címmel szervezett kreditpontszerző tanfolyamot kedden a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés- és Nógrád Vármegyei Területi Szervezete a Békés Vármegyei Központi Kórházzal, valamint a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház és Rendelőintézettel közösen. 

konfliktuskezelés, tanfolyam
Konfliktuskezelési technikákkal ismerkedtek a salgótarjáni kórházban a hallgatók
Fotó: Gyurkó Péter / Forrás:  Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

– A tréningen a hallgatók saját élményeikre alapozott szituációkon keresztül a beteg és a hozzátartozó szemszögéből élhettek át különböző konfliktushelyzeteket. A megtanult kommunikációs technikákat ugyancsak szimulációs környezetben, de már egészségügyi dolgozói szerepben alkalmazhatták – tájékoztatott közleményében a salgótarjáni intézmény. 
Hozzátették: a Békés Vármegyei Központi Kórház Skill-laborjából érkezett tapasztalt oktatóknak köszönhetően a hallgatók a mindennapokban is használható gyakorlati kommunikációs készséggel gazdagodtak. A salgótarjáni kórház intézményi szakoktatója, pszichológusa, skill laborjának instrukturai a képzés átvételének szándékával vettek részt az idén immár az idén második alkalommal megrendezett tanfolyamon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában