Beruházások

2024.06.02. 09:37

Utak újultak meg, de még számos fejlesztés is zajlik Mátraszőlősön

Több beruházás is lezárult a településen az elmúlt időszakban. A támogatásoknak köszönhetően pedig újabb fejlesztések vannak folyamatban faluszerte.

Nagy Orsolya

A napokban adták át a megújult Kertész utcát a községben, ahol a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz nyertes pályázatának köszönhetően közel ötvenmillió forintból zajlott fejlesztés.

Megújult a Kertész utca a községben, de több új fejlesztés is folyamatban van
Megújult a Kertész utca a községben, de több új fejlesztés is folyamatban van
Forrás: Facebook

Mint arról Nagy Ádám polgármester beszámolt: nagy szükség volt már erre a beruházásra, ugyanis rossz állapotban volt már ez az út. A munkálatok során a csapadékvíz elvezetése valósult meg, de új burkolatot is kapott az út. Hozzátette: ezen túlmenően egy nehezen megközelíthető patakszakaszt is kitakarítottak a támogatásól, amely azért bizonyult fontosnak, mert magas volt a hordalék, amely gátolta a víz szabad lefolyását. Az elmúlt időszakban a Kronvald Tamás út, valamint a Fürdő tér is megújult.

Több fejlesztés is zajlik a településen

A polgármester arra is kitért, hogy az óvoda épületénél is folyamatban vannak a felújítási munkálatok. Ott szintén támogatásból valósul meg az akadálymentesítés, megújul az épület teteje, rendbe teszik az udvart, valamint új eszközöket is vásárolnak majd.

Nagy Ádám kifejtette továbbá, hogy a Magyar Falu Program keretében a tekepálya udvarára új játszótéri eszközöket telepítenek hamarosan, így például lesz csúszdatorony, mászóka, homokozó és hinta is a legkisebbek legnagyobb örömére. Emellett napvitorla biztosítja majd az árnyékot a játszótér felett.

A településvezető azt is elárulta, hogy a kultúrház épületénél is munkálatok zajlanak. A TOP Plusz pályázatból ugyanis szigetelést kap az épült, de a tető is megújul majd.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában