Tűzoltóság

2024.06.25. 17:55

Alkotói pályázaton sepert be minden díjat a pásztói diák

A napokban hirdették ki az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kiír alkotói pályázat eredményeit, amelyen a pásztói Győri Hunor különdíjat kapott. A fiatal alkotó a vármegyei megmérettetésen is minden pályamunkájával helyezést ért el. Három első helyet és két második díjat hozhatott el.

Gulyás Edina

Alkotói pályázaton teljesített kiemelkedően a pásztói Győri Hunor

Forrás: Beküldött fotó

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumában hirdették ki a napokban az idei alkotói pályázat eredményeit – adták hírül az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Hozzátették: az ország különböző pontjairól összesen 3187 pályamű érkezett, 2928 a „Füstérzékelő életet menthet”, 259 pedig a „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” témakörben. 

Alkotói pályázaton szerepelt eredményesen a pásztói diák.
Alkotói pályázaton a pásztói diákok is eredményesen szerepeltek 
Forrás:  Beküldött fotó

A pályázat célja az volt, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzésének lehetőségeit, vagy a tűzoltói hagyományokat. Ötletes pályamunkájával Győri Hunor, a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola diákja különdíjat érdemelt. 

A tanuló társaival együtt a vármegyei alkotói pályázaton is eredményesen szerepelt. Hunor kézműves, digitális és irodalmi munkáját is első hellyel díjazta a zsűri, emellett egy második helyet is megszerzett. Az iskola két másik tanulója, Lőrik Dániel és Makai Imre is szép helyezést ért el. 

– Hunor nagyon szeret alkotni, szabadidejében általában kreatív munkák elkészítésével foglalja el magát. Szereti a szépet, és mindig egyedi megoldásokkal teszi különlegessé a munkáit – mesélte Kohári Judit, Hunor édesanyja. – A legtöbb gyerekhez hasonlóan őt is nagyon érdekli a rendőrök és a tűzoltók munkája, hősként tekint rájuk. Már harmadik éve vesz részt a katasztrófavédelem által kiírt alkotói pályázaton. Idén minden eddiginél eredményesebb volt, végtelenül büszke vagyok rá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában