Eredmények

2023.06.26. 10:12

Rendre szép sikereket ér el alkotói pályázatokon a pásztói diák

Győri Hunor, a Pásztói Zsigmond Király Általános Iskola diákja legszívesebben kreatív tevékenységekkel tölti a szabadidejét. Ennek megfelelően szinte valamennyi országos alkotói pályázaton képviselte iskoláját, szép sikerrel.

G. E.

Győri Hunor ebben a tanévben szinte minden országos alkotói pályázaton képviselte iskoláját

Forrás: Beküldött fotó

– Győri Hunor ebben a tanévben szinte minden országos alkotói pályázaton képviselte iskolánkat, szép sikerrel – fogalmazott Mikuska Judit Andrea, Hunor felkészítő tanára. 

Mint mondta, a Magyar Honvédség Mit jelent számodra a haza? című pályázatán egyedüli különdíjas lett, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt – a füstérzékelő életet menthet témájú – program megyei fordulójában korcsoportjában egyéb kézműves alkotás kategóriában első és második, míg a videó kategóriában első helyezést ért el. Farkas Attila, Pásztó polgármestere is különdíjban részesítette. 

Egyedi megoldások jellemezték a műveit
Egyedi megoldások jellemezték a műveit
Forrás: Beküldött fotó

– Az országos eredményhirdetést a közelmúltban a Tűzoltó Múzeumban tartották, a több mint háromezer beérkezett alkotásból korcsoportjában Hunor a harmadik lett. A Zsigmond Király Általános Iskola pedig a legkreatívabb iskola címet nyerte el – fogalmazott Mikuska Judit Andrea, aki arra is kitért: a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett pályázaton, valamint a Nógrád vármegyei vadászhölgyek és a Nimród újság közös pályázatán is különdíjat kapott. 

– Hunor nagyon szeret alkotni, szabadidejében általában kreatív munkák elkészítésével foglalja el magát. Szereti a szépet, és mindig egyedi megoldásokkal teszi különlegessé a munkáit – mesélte Kohári Judit, Hunor édesanyja. – A legtöbb gyerekhez hasonlóan őt is nagyon érdekli a rendőrök és a tűzoltók munkája, hősként tekint rájuk. Szívesen vesz részt minden olyan rendezvényen, ahol lehetősége van kipróbálni az általuk végzett tevékenységeket. Hunor minden pályázatát más-más technikával készíti, idén alkotott háromdimenziós és nemezelt pályaművet is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában